Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De ketting van Santanera

  •  
23-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
422 keer bekeken
  •  
DekettingvanSantanera

© RTL Nieuws

Het onderzoek naar de BioStabil is een fascinerende tijdreis naar de hoogtijdagen van teleshopping.

Vlak na de eeuwwisseling liepen duizenden Nederlanders met een BioStabil-ketting om hun nek. Die ketting, waarvoor reclame werd gemaakt op Tell Sell, zou dankzij magneten een oplossing zijn voor allerlei kwalen. Een enorm verkoopsucces, totdat Radar de ketting met de grond gelijk maakt. In de twintig jaar die volgen, spant bedenker Bruno Santanera meerdere rechtszaken aan tegen het consumentenprogramma.

In De ketting van Santanera gaan RTL-journalisten Daniël Youssef en Sven van Diepen op zoek naar het verhaal achter de BioStabil en de maker Bruno Santanera. De verslaggevers spreken de 87-jarige Italiaan, maar gaan ook langs bij Tineke de Nooij, die destijds verantwoordelijk was voor de commercials voor de ketting.

De podcast biedt niet alleen een onderzoek naar de werking van de ketting (Youssef en Van Diepen laten een wetenschappelijke analyse doen), maar ook een mooie tijdscapsule van de hoogtijdagen van teleshopping. De ketting van Santanera geeft een fascinerende blik achter de schermen van een Tell Sell-reclame, en laat zien wat er werd gedaan om kijkers de telefoon op te laten pakken.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief