Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De Grote Vragen Podcast

  •  
09-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
De Grote Vragen Podcast
Twee Volkskrant-journalisten buigen zich wekelijks over niet voor de hand liggende vragen.
‘De podcast waar we vragen net iets te uitgebreid beantwoorden’, luidt de slogan waarmee Volkskrant-journalisten Simone Eleveld en Thomas Hogeling de aflevering van De Grote Vragen Podcast openen. Klinkt gewichtig, maar het duo gaat juist in op de vragen die niet voor de hand liggen, maar waar je plotseling dolgraag een antwoord op wilt hebben.
De eerste aflevering, met het thema ‘sterven achternamen uit?’, is al meteen een schot in de roos. Eleveld en Hogeling ontdekken hoe veelvoorkomende achternamen als De Jong, Jansen en De Vries langzaam de zeldzame achternamen overnemen. Een bezoek aan Katwijk is een even bizar als hilarisch voorbeeld: het merendeel van het vissersdorp blijkt Van der Plas te heten, waardoor er zelfs een register voor bijnamen is geopend. Of het verhaal van de Iranese vluchteling Ahmad Queleich Khany, die in 1990 in Nederland kwam wonen en een zo Nederlands mogelijke naam voor zichzelf verzon: Sander Terphuis.
In de afleveringen die volgen, duiken de journalisten in vraagstukken over de hoeveelheid mensen die je kan kennen en het moment waarop doodslag verandert in een moord met voorbedachte rade. Divers dus, met een garantie op geinige feitjes om uit je mouw te schudden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief