Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De gijzeling van Gladbeck

  •  
27-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
262 keer bekeken
  •  
De gijzeling van Gladbeck
Reconstructie van een bizarre overval, aangevuld met onweerstaanbaar Van Roosmalen-cynisme.
In augustus 1988 besluiten twee mannen een overval te plegen op een bank in het Duitse Gladbeck. Maar wanneer de daders ontdekken dat er een tweede sleutel nodig is, verandert de overval in een gijzeling. Een gijzeling die weliswaar begint in de bank, maar via vluchtauto’s en een bus een bloedig spoor door Duitsland en Nederland achterlaat.
Marcel van Roosmalen en Roel Gootzen volgen ruim dertig jaar later het spoor van de overvallers, en maken een reconstructie van de steeds verder uit de hand lopende gijzeling. Want De gijzeling van Gladbeck is niet alleen maar het verhaal van twee doorgedraaide mannen, maar ook het verhaal van een politiemacht die fout op fout stapelt, en een groep journalisten die gewetenloos op zoek is naar de meest smeuïge beelden.
Het verhaal van de gijzeling is duister, en daarom is het prettig dat Marcel van Roosmalen een van de presentatoren is. De journalist, vanwege griep nóg een tikje mopperiger dan normaal, zorgt ervoor dat er ook nog genoeg te lachen valt tussen alle gruwelijkheden. Hij onderwerpt jeugdvriend Gootzen, een geschiedenisdocent, aan mijmeringen over de troosteloosheid van de Duitse omgeving, het ontbijt in het hotel en het interieur van hun geïnterviewden. Maar vergis je niet: tussen deze komische momenten vertelt De gijzeling van Gladbeck een bloedstollend spannend verhaal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief