Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De De Speld podcast

  •  
15-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Podcast
Ook in podcastvorm biedt De Speld heerlijk satire.
Foto credit: Getty Images
Een van de leukste activiteiten op social media is het lezen van de Facebookreacties op de artikelen van satirische nieuwssite De Speld. Want ondanks de absurde berichtgeving zijn er nog altijd mensen die erin trappen en denken dat ze een echt nieuwsbericht gelezen hebben.
Die fout zal bij het luisteren van De De Speld podcast minder snel gemaakt worden. Want ondanks de gortdroge presentatie van Roel Maalderink en gasten als Michiel Eijsbouts (ook bekend van de uitstekende podcast Een nijlpaard kon lachen ) en Jan van Tienen, druipt het absurdisme van de berichten af. Ferd Grapperhaus had een mayonaisefontein op zijn bruiloft, de zorgsector demonstreert met ambulances op het Malieveld, en het internet is in de ban van de ‘body negativity’ die zegt dat iedereen even lelijk is.
Ook in podcastvorm wordt de actualiteit omgevormd tot hilarische absurditeiten. Het wordt weliswaar iets meliger dan op de website, maar het satire waar De Speld om bekendstaat, blijft prachtig overeind.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief