Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Apodcalypse

  •  
06-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Apodcalypse
Een heerlijk kijkje in de platenkast van Ryanne van Dorst.
Foto credit: NPO/3FM
Is het dan eindelijk gelukt om een positief punt te vinden aan de quarantaine waarin we ons op dit moment begeven? Welja, de kans om meerdere keren per week te luisteren naar de hersenspinsels van Ryanne van Dorst. De muzikante (Elle Bandita, DOOL) en presentatrice (Nachtdieren, Geslacht) draait, zolang ze in haar huis opgesloten zit, nummers uit haar platenkast. Net als in haar tv-programma’s of tijdens haar optredens is Van Dorst heerlijk direct over haar huidige situatie en over de lp’s die tevoorschijn komen. Ze maakt de selectie namelijk niet zelf, dat wordt gedaan door haar assistent, een ‘vleermuis’ genaamd Pandora.
De muziek die Van Dorst draait schiet alle kanten op. In haar eigen muzikale carrière gaat de Vlaardingse vooral richting de metal en punk, en ook die genres zijn overduidelijk vertegenwoordigd in haar platenkast, met nummers van Motörhead, In Solitude en het obscure Adolf Butler. Maar Van Dorst laat net zo makkelijk muziek van Grace Jones, Kate Bush en The Beatles voorbijkomen. Tussen de nummers door vertelt ze - op volledig eigen wijze - anekdotes over de artiesten. Of over de dekbedovertrek die ze gekocht heeft, of de jaren dat ze verslaafd was aan het computerspel World of Warcraft.
Uiteindelijk is Apodcalypse een meer dan prettige mix van obscure en populaire muziek uit allerlei genres, op heerlijke wijze aan elkaar gepraat door spraakwaterval Van Dorst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief