Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Achter gesloten deuren

  •  
23-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
289 keer bekeken
  •  
Achter gesloten deuren
Het FD onderzoekt de opmerkelijke recente jaren van de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink.
Foto credit: Het Financieele Dagblad
Als eigenaar van bouwbedrijf Strukton en IT-gigant Centric is de Twentse miljonair Gerard Sanderink (geschat vermogen: ruim vijfhonderd miljoen) een van de rijkste Nederlanders. De afgelopen jaren ontstaat er steeds meer controverse rond Sanderink, wiens bedrijven tot dan toe altijd degelijk en winstgevend waren.
In Achter gesloten deuren duiken presentatrice Paulien Sewuster en FD-journalisten Stijn van Gils en Joris Polman in de opmerkelijke ontwikkelingen rond Sanderink. Ze vertellen over de rechtszaken die de ondernemer aanspande tegen zijn ex-partner Brigitte van Egten, die hij beschuldigt van allerlei soorten fraude. Daarbij lijkt de invloed van Rian van Rijbroek, zelfverklaard cyberexpert en de nieuwe partner van Sanderink, enorm. Sinds hij haar ontmoette, nam Sanderink opmerkelijke beslissingen en stuurde hij smadelijke mails naar de leiding van zijn bedrijven, maar ook naar ministers.
Dit seizoen van Achter gesloten deuren legt op gedegen wijze uit hoe het privéleven van Sanderink een zware stempel lijkt te drukken op zijn bedrijven. Een fraaie combinatie van financiële journalistiek en relationele beslommeringen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief