Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast: Scheiden met Stine

  •  
13-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
Scheiden met Stine
Filosoof Stine Jensen onderzoekt waarom zoveel stellen uit elkaar gaan, én vraagt zich af waar het misging in haar eigen relatie.
Foto credit: Anna van Kooij / Human
In de klas van de dochter van Stine Jensen heeft maar liefst twee derde van de kinderen gescheiden ouders. Waaronder de filosoof zelf, die niet meer samen is met de vader van Vicky. In Scheiden met Stine vraagt ze zich af waarom zoveel stellen uit elkaar gaan, en wat voor gevolgen dit heeft voor kinderen.
Tijdens die zoektocht naar antwoorden belt Jensen regelmatig met haar ex Jaime, en dat zijn openhartige gesprekken. Het voormalige stel praat over de ruzies, zowel tijdens hun relatie als na de scheiding, en probeert te achterhalen waarom het niet gelukt is. Naast gesprekken met andere ervaringsdeskundigen gaat Jensen ook in gesprek met experts, zoals relatietherapeuten en begeleiders van kinderen van een gescheiden echtpaar.
Deze mix van persoonlijke verhalen en perspectieven van experts geeft Scheiden met Stine een mooie balans. En hoewel de statistieken en verhalen soms een weinig hoopgevend beeld schetsen, biedt deze podcast een zeer interessant kijkje in de wereld van huwelijken en relaties.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief