Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast luistertips: een hit van Mitski en de algoritmes van Netflix

  •  
30-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mitski
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de zangeres Mitski en het kijkgedrag van Netflix.
Lekker meta: een podcast over een podcast. Als Man met de microfoon is Chris Bajema één van de meest succesvolle Nederlandse podcasters. Hij vertelt hoe hij zijn formule, waarin hij rondrijdt met een oranje bus en echte én bijna echte verhalen vertelt, bedacht. Hoe kwam de Man met de microfoon tot stand?
 
Op een dag wordt Caroline gebeld door haar moeder: ‘Er is een pakketje voor je binnengekomen, wat moet ik ermee doen?’ Maar Caroline heeft niks besteld. In de doos blijkt een pot olijven te zitten. Caroline raakt geïntrigeerd: wie heeft de pot naar haar gestuurd? Ze gaat op onderzoek uit. Het antwoord blijkt anders - en een stuk minder romantisch - dan ze had verwacht.
 
The Box of Oddities
Aflevering: Eat A Banana
Echtpaar Katrina Walls en Jethro Gilligan Toth vertellen zo bizar mogelijke waargebeurde verhalen aan elkaar. Vandaag vertelt Jethro hoe een man van slechts anderhalve meter en 45 kilo veertien ton aan stenen oppakte. Hij deed het, en hij bouwde het Coral Castle in Amerika.
 
Terwijl jij naar Netflix kijkt, kijkt Netflix terug naar jou. Want achter de streamingdienst zit een berg aan algoritmes die precies bepalen welke programma’s jij te zien krijgt. Waarom doen ze dat, als je toch al voor hun dienst betaalt? Het team van comedysite Cracked onthult wat Netflix allemaal van haar gebruikers weet.
 
In Song Exploder halen artiesten hun grootste nummers uit elkaar, en leggen ze uit hoe het komt dat hun hits klinken zoals ze klinken. In de afgelopen jaren waren acts als R.E.M., Alt-J en The Killers al te gast. De Japans-Amerikaanse muzikante Mitski geldt als één van de grootste jonge indie-talenten van de afgelopen jaren. Ter ere van haar nieuwste album legt de zangeres stap voor stap uit hoe ‘Your Best American Girl’, één van haar bekendste nummers, tot stand is gekomen.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief