Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast luistertips: Rainn Wilson uit The Office en gevaarlijke rijexamens

  •  
12-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Office
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de Pakistaanse verkiezingen en acteur Rainn Wilson.
Correspondent Marieke de Vries was een week lang in Thailand om verslag te doen van de reddingsactie om het voetbalteam in veiligheid te brengen. Ze vertelt over de gekte rond de grot waarin de jongetjes opgesloten zaten. Daarnaast een uitleg over het klimaatakkoord: wat staat er allemaal in dat boekwerk?
 
Ask Me Anything | BNR
Aflevering: Rijvaardigheid
Het CBR heeft de noodklok geluid: rijexamenkandidaten vormen regelmatig een gevaar op de weg. Iedere maand worden er 130 examens stopgezet omdat ze voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Sommige mensen kunnen niet eens van de parkeerplaats van het CBR afrijden, legt een woordvoerder uit. Waar gaat het fout?
 
Top Flight Time Machine
Aflevering: World Cup 2014
Tussen alle bloedserieuze analyses is Top Flight Time Machine een heerlijk luchtige, absurdistische voetbalpodcast. Presentatoren Andy Dawson en Sam Delaney vatten normaal gesproken elke week een oud seizoen van de Premier League samen, maar deze weken blikken ze terug op de recente WK’s. Maar het leukst zijn alle verhalen eromheen, zoals Delaney die vertelt hoe een vriend tijdens een midlifecrisis de naam van een Thaise prostituee op zijn arm liet tatoeëren of Dawson die zich afvraagt of Stevie Wonder wel echt blind is.
 
Politiek saai? Niet in Pakistan, waar drie partijen het eind deze maand tegen elkaar opnemen in de verkiezingen. De deelnemers: twee politieke dynastieën die al jarenlang strijden om de macht, plus een relatieve nieuwkomer; voormalig cricketspeler Imran Khan, die strijdt tegen de corruptie en onder meer een voormalig premier op liet sluiten. Maar er zijn ook twijfels over hoe schoon hij zelf is.
 
Acteur Rainn Wilson, die we kennen als Dwight Schrute uit de Amerikaanse versie van The Office, vertelt over zijn leven tijdens en na zijn rol in de succesvolle sitcom. Daarnaast weidt hij uit over het jeugdtrauma van het spelen op de fagot, de religie van zijn ouders, zijn eerste stappen in het acteursbestaan en het produceren van zijn nieuwe film Permanent.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief