Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast luistertips: vibrators, de chinese spotify en Florence Welch

  •  
18-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Florence Welch
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de vorm van vibrators en Florence + The Machine.
Over tweehonderd jaar kan de zeespiegel twee tot acht meter stijgen, stellen de laatste klimaatonderzoeken. Marcel aan de Brugh, wetenschapsredacteur van de NRC, onderzoekt hoe accuraat die voorspellingen zijn. Daarnaast vraagt de journalist zich af of Nederland klaar is om de Randstad los te laten.
Ondanks het feit dat miljoenen mensen een abonnement op Spotify hebben, heeft de streamingdienst het nog altijd lastig om winst te maken. De Chinese dienst Tencent Music heeft 800 miljoen gebruikers, waarvan er slechts 23 miljoen betalen. Tóch lukt het Tencent wel om winst te maken. Hoe kan dat?
In Ongesigneerd duiken Tjitske Mussche en Laura Stek in de wereld van het onopvallend design. Wat zijn de verborgen verhalen achter die ontwerpen? In deze eerste aflevering van het derde seizoen gaat het duo in op de geschiedenis van de vibrator. Het ontwerp ervan blijkt veel te zeggen over de vrouwelijke seksualiteit.
Radiozender NPR wist de afgelopen jaren al enorme artiesten in hun kantoor te krijgen voor de intieme Tiny Desk Concerts. De nieuwste gast is Florence Welch met haar band. Ze is enorme podia gewend, maar ook in deze kleine setting blijkt de Britse zangeres een geweldige frontvrouw.
Het is één van de meest opvallende nieuwe stukken technologie: de Google Assistant. Het megabedrijf lanceerde boxen waar je tegen kan praten. Dat kon voorheen alleen in het Engels, maar binnenkort gaan ze ook Nederlands verstaan. Wordt het tijd dat we allemaal tegen onze speaker gaan praten, of moeten we dat niet willen?
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief