Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast luistertips: de films van Kubrick en het afscheid van Edwin Evers

  •  
05-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Stanley Kubrick
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Deze week onder meer Stanley Kubrick en het afscheid van Edwin Evers.
VS-correspondenten Freke Vuijst en Reinout van Wagtendonk geven een wekelijkse update over Amerika en hebben het daarin - heel verfrissend - zo min mogelijk over Donald Trump. In plaats daarvan richten ze hun blik op de Democraten, zoals Alexandria Ocasio-Cortez, de 28-jarige vrouw die in New York furore maakt. Wordt zij het nieuwe gezicht van de Amerikaanse Democraten?
 
In de lekker nerderige podcast Geeky Dingen gaat het deze week eens niet over een recente film of serie, maar blikken onder anderen Sidney Smeets, Linda Duits en Lars Pasveer terug op een groot filmmaker: Stanley Kubrick. Regisseur Christopher Nolan maakte zich onlangs sterk voor een heruitgave van 2001: A Space Odyssey uit 1968. Wat maakt het werk van Kubrick, ook zoveel jaren later, nu zo bijzonder?
 
Op 4 juli - Independence Day - startte een Amerikaanse radiozender met een serie podcasts over Amerikaanse anthems. Geen zorgen, verwacht geen nationalistische toestanden: het linkse NPR kiest juist voor songs die een maatschappelijke impact hebben gehad, van ‘This Little Light of Mine’, dat gezongen werd tijdens de protesten in Charlottesville, tot het gay-anthem ‘Born This Way’ van Lady Gaga en - verrassend - de hairmetal van Twisted Sister.
 
Diskjockey Michiel Veenstra spreekt met collega-radiomaker Edwin Evers, die onlangs bekendmaakte te stoppen met zijn ochtendprogramma. Twintig jaar lang was hij de meest succesvolle DJ van Nederland. Evers vertelt over zijn eerste stappen in het radiolandschap en over de beslissing om een punt achter zijn ochtendshow te zetten.
 
FC Afkicken: Podcasten met Petersen
Aflevering: #WKDaily afl. 21 met Hedwiges Maduro
Op deze rustdag op het WK voetbal blikt FC Afkicken terug op de achtste finales. Te gast is Hedwiges Maduro, voormalig speler van Ajax en FC Groningen. De middenvelder is supporter van Spanje en geeft zijn visie op de meest verrassende uitslag van de achtste finales: de uitschakeling van de Spanjaarden door de Russen. Daarnaast vertelt Maduro over zijn moeder, die de poule van FC Afkicken invulde en maar liefst elf wedstrijden op rij goed voorspelde.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief