Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Overhaul: gezapige Braziliaanse actiethriller

  •  
27-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
Overhaul

© Netflix

Een racetruckcoureur wordt noodgedwongen een vluchtchauffeur in film vol clichés over maffioso.

Roger Matos (Thiago Martins) is een zeer talentvolle racecoureur. Mensen kennen hem van zijn blauwe racetruck op het circuit. Tot nu toe heeft Matos zichzelf echter nooit waargemaakt. Hij verpest het vaak in de laatste ronde en moet dan zijn grote concurrent Débora voor zich laten. Vrienden van Matos denken dat hij doorzettingsvermogen mist omdat hij zijn hele carrière aan zijn rijke vader te danken heeft. Zelf schept hij op dat hij zijn hele leven al werkt, maar dat is wel in het raceteam dat zijn vader heeft opgezet. Als pa, die zijn zoon weinig liefkozend een etter noemt, ineens bij een auto-ongeluk om het leven komt, dan heeft Matos nog grotere problemen.

Vader blijkt namelijk enorme schulden te hebben. Op zich geen groot obstakel, ware het niet dat een van de schuldeisers een maffioso is uit de favela’s. Hij wil Matos’ racetalent inzetten tijdens het beroven van grote trucks, die volgeladen zijn met dure waren. De hoofdpersoon weigert aanvankelijk, maar gaat uiteindelijk overstag. Als zijn maatje bij een roofoverval om het leven komt, dan begint hij echter te twijfelen. De wendingen die volgen laten zich allemaal wel raden. Overhaul (Carga Máxima) heeft een simpel plot: rouwdouwer moet de mannen die hem achternazitten zelf maar uitschakelen.

CM_20211108-ROGER+RAINHA_R

© Netflix

En die mannen ogen als clichés uit maffiafilms, met grote zonnebrillen en snorretjes. Ook moet ene Smokey Matos maar blijven bedreigen zodat hij doet wat hij zegt. Dat is een curiositeit: in een film van Martin Scorsese was Matos állang uitgeschakeld. Overhaul leunt dan ook gewoon op een simpele actieformule die bijvoorbeeld de makers van Fast and the Furious veel beter in de smiezen hebben. Kortom: dat kan dus een stuk beter.

Overhaul, vanaf woensdag 27 september 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief