Sfeerfoto van VARAgids

VARAgids

De VARAgids online heeft uitgelichte artikelen, allerlei winacties, podcasts en het tv-overzicht.
VARAgids

Op zoek naar een nieuwe speeltuin

16 mrt 2020
  •  
leestijd 2 minuten
DWDD IGOR MISEV
DOOR KEES VAN UNEN
In gesprek met adjunct-eindredacteur Igor Misev (die tot de selecte club redacteuren behoort die álle seizoenen van DWDD meemaakte) overdoorzakken met Queens of the Stone Age en een suikerbiet van honderd kilo.
Hij twijfelde even deze zomer. Igor Misev (48) had er net zijn veertiende seizoen op zitten bij de redactie van De wereld draait door en blies uit. Hoognodig, elk jaar opnieuw, want voorafgaand aan dat terugkerende interbellum in de zomermaanden, is er dagelijks dat miljoenenpubliek om te bedienen en leeft hij van uitzending naar uitzending. Maar nu was er tijd voor contemplatie.

Wil ik dit nóg een jaar vroeg hij zich af. Véértien jaar zat hij er al, in functie van samensteller tot adjunct-eindredacteur. Hij behoort tot het selecte clubje dat er vanaf het begin bij was. Onderdeel dus van het DWDD-dna. Maar ergens voelde hij aan dat dit weleens het laatste jaar zou kunnen zijn. Vijftien jaar immers, dat is een klinkend rond getal. Bovendien liep het contract van Matthijs van Nieuwkerk bij BNNVARA af.

Dus stel je voor, dacht-ie, dat ik er veertien jaar lang bij was en dat ik dan het laatste jaar – la grande finale – ga missen. Nee dus. En toeval of niet, hij staat ingeroosterd voor de allerlaatste uitzending op 27 maart. Maar ook als hij daar niet had gestaan, dan had hij hem wel opgeëist. De cirkel moet namelijk rond. Hij gaat namelijk niet alleen de laatste maken, hij maakte ook de eerste, de allereerste uitzending: 10 oktober 2005.

Die dag, spannend zeker? 
Spannend, maar léúk spannend. De uitzending werd gepresenteerd door Francisco van Jole want Matthijs deed in die tijd nog Holland Sport op maandag. Wie er zaten? Sybrand Buma geloof ik. Giel Beelen was de eerste tafelheer. Daan Schuurmans was er. En iets over het zoveeljarig bestaan van 3FM. Maar vraag me verder geen details. Uitzending afgelopen, lichten aan. Wat was het gevoel? Ik had geen idee wat we hadden gemaakt, zo meteen erna. Het was nog zoeken. Die zomer was ik er al bij gekomen en hebben we een tijd allerlei rubriekjes uitgeprobeerd. Wat werkt en wat werkt er niet? Goede tafelgesprekken wilden we – dat was in elk geval vrij snel duidelijk.

Stond er veel druk op toen jullie van start gingen? 
Zo herinner ik het me niet. We hadden een jonge groep die heel hard wilde werken en we hadden een tijdslot waar jarenlang niet zoveel gebeurde op televisie, dus we stonden er ont- spannen in. Dat is wel anders dan bij nieuwe praatprogramma’s van nu. Die kijken natuurlijk allemaal naar elkaar. Terwijl wij ons toen niet echt aan iets konden meten, althans niet aan iets heel succesvols. Barend & Van Dorp zat een beetje in z’n nadagen, verder was er niks. Nieuw terrein om te ontginnen kortom, dat maakte het makkelijker.

Lees verder in VARAgids 12 vanaf pagina 22.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de wekelijkse VARAgids Avondeditie!