Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: The Happytime Murders, The Peanut Butter Falcon en The Wedding Planner

  •  
05-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
The Peanut Butter Falcon

© SXSW / Roadside Attractions

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een vulgaire poppenkomedie, een Mark Twain-avontuur en een ouderwetse romkom.
The Happytime Murders (2022)
Cast: Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Joel McHale
Regie: Brian Henson
The Happytime Murders
De poppen van Jim Henson doken al vaker op in films die destijds werden gezien als misschien wat te duister ( The Dark Crystal ) of te gewelddadig ( Teenage Mutant Ninja Turtles ) voor de allerkleinsten, maar de poppen in The Happytime Murders kunnen zich zelfs meten met die uit Meet the Feebles en Team America. In deze vulgaire variant op Who Framed Roger Rabbit? leven mensen en poppen moeizaam naast elkaar: Melissa McCarthy ( God's Favorite Idiot ) is te zien als een rechercheur die samen met haar ex-partner - en nu privédetective - Phil (een pop) een reeks moorden op moet lossen. De komedie - de eerste Henson-productie met een R-rating - was een kritische en commerciële flop, hoewel het poppenwerk wel veel lof oogstte.
The Peanut Butter Falcon (2019)
Acteurs: Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, Dakota Johnson
Regie: Tyler Nilson en Michael Schwarz
The Peanut Butter Falcon
Het tragikomische The Peanut Butter Falcon groeide in 2019 uit tot de succesvolste indie-film van dat jaar. De debuterende regisseurs Tyler Nilson en Michael Schwartz werden door hun hoofdrolspeler op het idee gebracht: Zack Gottsagen (hij mocht daarna als eerste persoon met downsyndroom een categorie bij de Oscars presenteren) droomde ervan om filmster te zijn, net zoals zijn personage Zak ervan droomt om een worstelaar te worden. Zak loopt weg uit zijn verzorgingshuis om die worstel-droom te verwezenlijken, waarna hij in de buitenwereld een Mark Twain-achtig avontuur beleeft. Non-acteur Gottsagen geeft een natuurlijke en oprechte performance, mede geholpen door prima tegenspel van Shia LaBeouf als voortvluchtige visser / nieuwe mentor.
The Wedding Planner (2001)
Acteurs: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Bridgette Wilson
Regie: Adam Shankman
The Wedding Planner
Onlangs verscheen het drama Gold met Matthew McConaughey op Netflix, maar de acteur is bij de vod-dienst nu tevens te bekijken in de romkom The Wedding Planner. Jennifer Lopez (die een eigen Netflix-docu krijgt) geeft in de film gestalte aan Mary, een workaholic met een rampzalig liefdesleven die trouwfeesten organiseert. Er ontstaan meer problemen als ze valt voor de verloofde (McConaughey) van een vrouw voor wie ze een feest aan het voorbereiden is. Standaard Hollywood-romkoms als The Wedding Planner worden inmiddels niet meer zoveel gemaakt, maar Lopez probeert het genre nu weer een beetje terug te brengen: haar recente romkom Marry Me deed het onverwacht goed en binnenkort is ze met Josh Duhamel te zien in Shotgun Wedding.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief