Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Queen & Slim, Jurassic World 2 en Monster Hunter

  •  
15-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
Queen & Slim
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een huilende dinosaurus, een moderne Bonnie & Clyde en Milla Jovovich als monsterjager.
Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)
Acteurs: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ted Levine
Regie: J.A. Bayona
Jurassic World: Fallen Kingdom

© Universal Pictures

Regisseur J.A. Bayona ( The Lord of the Rings ) voorzag het vervolg op Jurassic World van aardig wat indrukwekkende visuals: het shot van een 'huilende' Brachiosaurus die in een wolk vulkaanas verdwijnt zal menig kijker zijn bijgebleven. Helaas bleek het script toch te matig om Fallen Kingdom te zien als meer dan enkel een tussendoortje (nadat de we van het eiland af zijn, vindt het restant plaats in een groot landhuis) op weg naar de finale waar iedereen op zit te wachten: dinosaurussen in de bewoonde wereld. Daar werd in de marketing voor de film al wel naar gehint, maar de desbetreffende shots (inclusief eentje van een 'brul off' tussen een leeuw en een t-rex) bleken pas in de slotminuten te zitten. Wordt vervolgd in het voor 2022 ingeplande derde deel...
Queen & Slim (2019)
Acteurs: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine
Regie: Melina Matsoukas
Queen & Slim
Stijlvol en provocatief drama dat met gestrekt been ingaat op raciale ongelijkheden in het Black Lives Matter-tijdperk. Queen & Slim is, zoals de titel impliceert, een soort modern antwoord op Bonnie & Clyde. De twee hoofdpersonages zijn nu echter geen gewetenloze bankrovers, maar twee normale mensen die uit angst op de vlucht zijn geslagen. Slim (Daniel Kaluuya) en Queen (Jodie Turner-Smith) verwerven plots nationale bekendheid, wanneer ze na een teleurstellende eerste date worden aangehouden door een racistische agent en een van hen hem uit zelfverdediging doodschiet. Het idee voor de film werd bedacht door James Frey (A Million Little Pieces), die als witte schrijver het scenario zelf uit handen gaf aan Lena Waithe ( Master of None ).
Monster Hunter (2020)
Acteurs: Milla Jovovich, Tony Jaa, Ron Perlman
Regie: Paul W.S. Anderson
Monster Hunter
Paul W.S. Anderson behoort een beetje in dezelfde categorie als Stephen Sommers: regisseurs die met iets meer geld dan gewoon is voor dit genre weinig verheffende b-films (vaak creature feature's) mogen produceren waarmee ze toch een vrij groot publiek weten te vermaken. De grootste aantrekkingskracht van Monster Hunter zijn dan ook de actiescènes waarin de beesten los mogen gaan, want voor de personages en de dialogen hoef je niet te kijken, en ook de fans van de videogames waar de film op werd gebaseerd bleven - hoewel ze dat met de regisseur van Resident Evil achter de camera wellicht al hadden ingecalculeerd - teleurgesteld achter. Die laatste groep kan op Netflix nu tevens terecht voor een nieuwe Monster Hunter-animatiefilm.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief