Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Noah, Echo in the Canyon en Hook

  •  
09-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
225 keer bekeken
  •  
Noah
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een epische Bijbel-verfilming, muziek uit de jaren zestig en een volwassen Peter Pan.
Echo in the Canyon (2018)
Acteurs: Jakob Dylan, Brian Wilson, Tom Petty
Regie: Andrew Slater
Echo in the Canyon
Over het algemeen redelijk toegankelijke (maar volgens anderen daarmee juist weer oppervlakkige) documentaire over het Laurel Canyon-gedeelte in Los Angeles in het midden van de jaren zestig, waar veel (mede door de Beatles geïnspireerde) artiesten een nieuw Californisch geluid lieten horen. Jacob Dylan (zoon van Bob en zanger bij The Wallflowers) neemt in de film het voortouw als gastheer en covert ook verschillende nummers uit die tijd. Maar veel interessanter zijn natuurlijk de archiefbeelden en de terugblikken van de beroemde muzikanten, met onder anderen Brian Wilson (The Beach Boys), Roger McGuinn (The Byrds) en Michelle Phillips (The Mamas & the Papas). De film bevat tevens het allerlaatste 'op camera' interview met de in 2017 overleden Tom Petty.
Noah (2014)
Acteurs: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson
Regie: Darren Aronofsky
Noah
In 2014 maakte het genre van epische Bijbel-verfilming plots een comeback met twee enorme producties: Exodus: Gods and Kings en het nu op Netflix te bekijken Noah. Die laatste titel - afkomstig van Darren Aronofsky, die onlangs nog Brendan Fraser naar een Oscar regisseerde - is daarbij een stuk interessanter dan het conventionele epos van Ridley Scott, ook al neemt de film het niet zo nauw met het bronmateriaal en wordt het af en toe wel heel erg vreemd (zo krijgt Noah bij het bouwen van zijn ark hier hulp van wat in feite gigantische stenen monsters zijn). Ironisch genoeg werd de rol van Noah in eerste instantie aangeboden aan Exodus -acteur Christian Bale, maar daarna werd het Russell Crowe, in een hereniging met zijn A Beautiful Mind -collega Jennifer Connelly.
Hook (1991)
Acteurs: Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts
Regie: Steven Spielberg
Hook
Nog altijd polariserende Peter Pan-film van Steven Spielberg die in meer recente jaren zelf ook kritisch was over (zijn eigen aandeel in) het eindproduct. In zijn interpretatie is een inmiddels volwassen Peter Pan (Robin Williams) een overwerkte vader, inclusief een enorm gedateerde mobiele telefoon. Hij wordt echter gedwongen terug te reizen naar het door hem vergeten Neverland als Hook (een prima Dustin Hoffman) zijn kinderen ontvoert. Op zich een aardige invalshoek, maar Neverland lijkt uiteindelijk vooral op een goedkope themawereld in Disneyland. De code voor een live-action Peter Pan-film lijkt dan ook vrij lastig te kraken: de latere filmbewerkingen (uit 2003 en 2015) konden eveneens weinig potten breken. Eind deze maand waagt regisseur David Lowrey ( Pete's Dragon ) een volgende poging met Peter Pan & Wendy , waarin nu Jude Law te zien is als Hook.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief