Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Spider-Man, Mother/Android en Playing with Fire

  •  
09-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Playing with Fire
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: Tom Holland als Spidey, chaotische kinderen en zwanger tijdens een apocalyps.
Mother/Android (2021)
Acteurs: Chloë Grace Moretz, Algee Smith, Raúl Castillo
Regie: Mattson Tomlin
Mother/Android
De programmering van de Amerikaanse vod-dienst Hulu verschijnt hier in Nederland normaal gesproken op Disney+, maar zo nu en dan neemt een film van Hulu weleens een verkeerde afslag, om vervolgens op Netflix te belanden. Zo ook Mother/Android , dat zich afspeelt in een wereld waarin onderdanige robots in opstand zijn gekomen, en een zwangere vrouw (Chloë Grace Moretz) met haar partner op zoek moet naar een veilige plek. Het eindresultaat is een soort kruising tussen emotioneel familiedrama en post-apocalyptische suspensethriller, waarbij in beide genres de volle potentie niet wordt bereikt. Toch is het een klein stapje vooruit voor Moretz, die in 2021 enkel twee kritische flops ( Tom & Jerry , The Addams Family 2 ) op haar naam had staan.
Playing with Fire (2019)
Acteurs: John Cena, Keegan-Michael Key, John Leguizamo
Regie: Andy Fickman
Playing with Fire
Na recentelijk Blockers voegde Netflix opnieuw een komedie met John Cena in een van de hoofdrollen toe. In het van de schrijver van The Christmas Chronicles en Free Guy afkomstige Playing with Fire is hij te zien naast Keegan Michael-Key ( Schmigadoon! ) en John Leguizamo ( Encanto ). Ze spelen een stel stoere brandweermannen die op de kazerne noodgedwongen voor een aantal uit een vlammenzee geredde kinderen moeten zorgen. De familiefilm is bepaald geen hoogvlieger, hoewel de jongere kijkers die graag zien hoe hun leeftijdsgenoten de volwassenen tot waanzin drijven zich ongetwijfeld zullen vermaken. Mensen die John Cena liever zien in een komedie met meer politiek incorrecte humor zullen moeten wachten op zijn Peacemaker -serie.
Spider-Man: Homecoming (2017)
Acteurs: Tom Holland, Michael Keaton, Marisa Tomei
Regie: John Watts
8896.w600.0.e88b4ce
Na Tobey Maguire (drie films) en Andrew Garfield (twee films) werd Tom Holland (het zoontje van Noami Watts en Ewan McGregor in The Impossible ) in Captain America: Civil War geïntroduceerd als de nieuwe Spider-Man. Bij gebrek aan Uncle Ben (gelukkig wordt het verhaal over de oorsprong van Spider-Man niet nog een derde keer verteld) voorziet Tony Stark (Robert Downey Jr.) hem van advies, want door een afspraak tussen Marvel en Sony maakt ook Peter Parker deel uit van de wereld waarin de Marvel-films zich afspelen. En nog een goede keuze: Michael Keaton die als The Vulture de tiener mag intimideren met zijn high-tech pak, terwijl de sinistere grijns van de acteur (ook met vleugels te zien in Batman en Birdman ) minstens zoveel angst inboezemt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief