Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Lakeview Terrace, Everest: De Jonge Yeti en Bumblebee

  •  
25-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Lakeview Terrace
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een buitenaardse gele kever, een bekrompen LAPD-agent en een ontsnapte sneeuwman.
Bumblebee (2018)
Acteurs: Hailee Steinfeld, John Cena, Pamela Adlon
Regie: Travis Knight
13524.w600.0.7d29a83
Hoewel de Transformers-films (tot aan The Last Knight ) financieel succesvol waren, was de spin-off Bumblebee (de zesde film in totaal) de eerste uit de reeks die warm onthaald werd door de critici. En dat was vooral te danken aan het feit dat de nieuwe regisseur Travis Knight ( Kubo and the Two Strings ) koos voor een Iron Giant -achtige vibe, waarbij de nadruk nu eens niet lag op de grootschalige destructie van steden. De prequel speelt zich af in de jaren tachtig en laat zien hoe autobot Bumblebee na de oorlog op zijn planeet te zijn ontvlucht op aarde gevonden wordt door de tiener Charlie (Hailee Steinfeld). Er zit tevens een (semi-)vervolg aan te komen ( Transformers: Rise of the Beasts , 8 juni in de bios), met Bumblebee maar wel zonder Steinfeld.
Lakeview Terrace (2008)
Acteurs: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington
Regie: Neil LaBute
Lakeview Terrace
Misdaadfilm van beroepsmisantroop Neile LaBute ( In The Company of Men ) met Samuel L. Jackson als een bekrompen LAPD-agent die het interraciale koppel (Kerry Washington en Patrick Wilson) dat net naast hem is komen wonen eens flink begint te treiteren, in de hoop dat ze uiteindelijk hun biezen pakken. Subtiele pesterijen en het acteerwerk van Jackson (die laat zien ook intimiderend over te kunnen komen zonder het gebruik van het MF-woord) zorgen zeker in het eerste gedeelte van de film voor een heerlijk ongemakkelijke spanning. Naar verloop van tijd vervalt het drama - ondanks het beladen verhaal, dat ook nog eens werd geïnspireerd door de ervaringen van een bestaand koppel in LA - echter meer in de conventies van een doorsnee thriller.
Everest: De Jonge Yeti (2019)
Stemacteurs: Chloe Bennet, Eddie Izzard, Sarah Paulson
Regie: Jill Culton
Everest: De Jonge Yeti
Voor mensen die op zoek zijn naar een makkelijk te volgen animatiefilm op Netflix om de kinderen tijdens de feestdagen een keer 1,5 uur mee zoet te houden is Everest: De Jonge Yeti een redelijk veilige keuze. In de stijl van familiefilms als E.T. - en dus ook het eerder al genoemde Bumblebee - draait het verhaal om de relatie tussen een jongeling en een bijzonder wezen dat terugmoet naar zijn eigen wereld, terwijl mensen hem op de hielen zitten. In dit geval volgen we de tiener Yi (Chloe Bennet) die op een avond plots kennismaakt met een yeti die ontsnapt is uit handen van een rijke zakenman (Eddie Izzard). Sarah Paulson ( American Horror Story ) maakte met deze film, die een spin-off kreeg in de vorm van een tv-serie, haar debuut als stemactrice.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief