Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Jackie, De Luizenmoeder en Us

  •  
31-07-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
Luizenmoeder - de film
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een vervolg op een tv-hit, Natalie Portman als weduwe en sinistere dubbelgangers.
Jackie (2016)
Acteurs: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig
Regie: Pablo Larraín
Jackie
Stijlvolle (gefilmd op 16MM om de jaren zestig te vangen) en intieme biopic met een voor een Oscar genomineerde Natalie Portman als first lady Jacqueline 'Jackie' Kennedy, die zich focust op de dagen vlak na de moord op haar echtgenoot. De zware rol van rouwende weduwe die alle ogen op haar gericht heeft geeft de actrice alle ruimte om haar talent volledig te benutten. Verder bleek de Chileense regisseur Pablo Larraín een geïnspireerde keuze om als non-Amerikaan de nationale tragedie nu eens vanuit een ander perspectief te tonen. Larraín maakte vorig jaar nogmaals indruk met de onconventionele biopic Spencer met Kristen Stewart, terwijl hij tevens de Netflix-serie 42 Days of Darkness produceerde en de Stephen King-adaptatie Lisey's Story regisseerde.
Luizenmoeder - de film (2021)
Acteurs: Jennifer Hoffman, Ilse Warringa, Bianca Krijgsman
Regie: Ilse Warringa
Luizenmoeder - de film
In 2018 groeide  De Luizenmoeder uit tot een groot tv-succes. Met als gevolg een tweede seizoen, talloze prijzen en een aantal buitenlandse remakes. Als toetje kregen de fans in 2021 een film, waarin juf Ank (Ilse Warringa) basisschool De Klimop weer op de rails probeert te krijgen, nadat onderbezetting binnen het personeel en veeleisende ouders de boel op scherp hebben gezet. Verder gaat de nieuwe interim-directeur erg ver met de plannen voor de digitalisatie. Warringa schreef weer mee aan het script, maar ze kreeg deze keer geen hulp van Diederik Ebbinge. Ebbinge ontbreekt ook als acteur, net als Henry van Loon. De Promenade -collega's kregen onlangs wel weer nieuwe tv-series bij de NPO: Van Loon speelde in Tropenjaren en Ebbinge was te zien in Jos.
 Us (2019)
Acteurs: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss
Regie: Jordan Peele
Us
Na het succes van Get Out was iedereen bang voor een 'sophmore slump' - het eerste project is zo succesvol dat poging twee alleen maar tegen kan vallen - voor regisseur Jordan Peele, maar ook de opvolger Us werd bedolven onder een berg van lovende recensies. Het betreft wederom in maatschappijkritiek verpakte horror, maar wat Us - over een gezin dat wordt belaagd door hun sinistere dubbelgangers - vooral gemeen heeft met zijn illustere voorganger is dat je er eigenlijk met zo min mogelijk voorkennis in moet stappen. Vanaf 18 augustus kun je in de bioscoop gaan zien of Peele het succes nogmaals kan herhalen met Nope , een film over een vreemde UFO die opduikt boven een ranch, waar ongetwijfeld ook weer een sociaal statement in verwerkt zit.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief