We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: een vloekende Salma Hayek, religieuze horror en een hele jonge Sidney Poitier.
The Unholy (2018) Acteurs: Jeffrey Dean Morgan, Cricket Brown, William Sadler Regie: Evan Spiliotopoulos
Jeffrey Dean Morgan is nu wekelijks bij Fox en op Disney+ te zien in de met zombies gevulde wereld van The Walking Dead , maar in het op Netflix te bekijken The Unholy krijgt hij te maken met een heel ander soort kwaad. In de bovennatuurlijke horrorfilm geeft de acteur gestalte aan een verguisde journalist die hoopt zijn carrière een boost te geven met een bezoekje aan een klein plaatsje in New-England, waar een jonge vrouw wonderen lijkt te verrichten. Is ze echt gezegend met goddelijke krachten of spelen er sinistere zaken op de achtergrond? The Unholy werd geproduceerd door horror-icoon Sam Raimi, die de laatste jaren tevens films als Don't Breathe en Crawl produceerde en dit jaar zelf terugkeert als regisseur met de Doctor Strange -sequel.
Hitman's Wife's Bodyguard (2021) Acteurs: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek Regie: Patrick Hughes
Al veel eerder dan aanvankelijk door Netflix werd aangekondigd verscheen Hitman's Wife's Bodyguard , het vervolg op The Hitman's Bodyguard van Patrick Hughes ( The Expendables 3 ) uit 2017, bij de vod-dienst. In de plichtmatige sequel wordt het leven Michael Bryce ( Ryan Reynolds ) overhoop gehaald door Sonia Kincaid (Salma Hayek), die de (ex-)bodyguard nodig heeft om haar man Darius ( Samuel L. Jackson ) te bevrijden, waarna het trio in een chaotische spionageplot belandt. Het origineel had voor ons het grote sellingpoint dat er wat actiescènes in Amsterdam waren gedraaid en de sequel is enkel nog vooral geschikt voor mensen die Reynolds graag bijdehand zien doen en Jackson graag horen vloeken (hoewel hij het wat dat betreft hier aflegt tegen Hayek).
Cry, the Beloved Country (1951) Acteurs: Canada Lee, Sidney Poitier, Charles Carson Regie: Zoltan Korda
Begin dit jaar nam de wereld afscheid van filmlegende Sidney Poitier, die in de jaren zestig als eerste zwarte acteur (man) een Oscar won. Op Netflix kun je nu kijken naar zijn ongeveer vroegste filmrol in Cry, the Beloved Country (1951), een voor die tijd eveneens vrij baanbrekende film met twee zwarte hoofdrollen: het verhaal volgt twee geestelijken die stuiten op een harde realiteit wanneer ze in Johannesburg op zoek gaan naar de verloren zoon van een van hen. Om aan te geven hoe het er in die tijd in Zuid-Afrika aan toe ging: door toedoen van de Apartheid moest de witte regisseur Zoltan Korda bij aankomst in het land doen alsof de twee hoofdrolspelers zijn persoonlijke bedienden waren. Ook op de originele filmposter waren enkel wat witte bijrolspelers te zien.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.