Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: High Plains Drifter, Long Shot en Venom: Let There Be Carnage

  •  
13-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Long Shot
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: Charlize Theron for president, Clint Eastwood als vreemdeling en de Venom-sequel.
Venom: Let There Be Carnage (2021)
Acteurs: Tom Hardy, Woody Harrelson, Naomie Harris
Regie: Andy Serkis
Venom: Let There Be Carnage
Nu Disney een eigen streamingdienst heeft wordt de kans op Marvel-films bij Netflix steeds kleiner (zelfs al hun eigen oude Marvel-series verhuizen deze maand naar Disney+), maar dat geldt niet helemaal voor de films met Spider-Man-personages, omdat zij toebehoren aan Sony. Helaas zijn de Venom -films, die in tegenstelling tot de Spider-Man -films gemaakt worden zonder inmenging van Marvel Studios, niet echt hoogvliegers. Ook het tweede deel is, ondanks dat de interacties tussen Tom Hardy en zijn buitenaardse parasiet soms nog goed zijn voor een glimlach, uiteindelijk heel veel kabaal zonder echte inhoud. Overigens komen de eerste zes Spider-Man -films (Venom is tevens te zien in de derde, gespeeld door Topher Grace) komende vrijdag naar Disney+.
Long Shot (2019)
Cast: Charlize Theron, Seth Rogen, O'Shea Jackson Jr.
Regie: Jonathan Levine
Long Shot
Nadat ze in A Millions Ways to Die in the West van Seth MacFarlane al wat van haar komische kant had laten zien werkte Oscarwinnares Charlize Theron ( Monster ) ook nog samen met een andere non-stop werkende gigant uit het genre. In Long Shot speelt ze een minister die een gooi wil doen naar het presidentschap en een verguisde journalist (Seth Rogen), die ze kent uit haar jeugd, inhuurt om haar speeches wat op te vijzelen. Uiteraard bloeit er iets moois op tussen de twee, alleen is het de vraag of hun relatie tegen alle chaos bestand is. De politieke satire wordt niet zo bijtend als je zou hopen, maar Theron en Rogen vormen een aandoenlijk stel. Bob Odenkirk ( Better Call Saul ) en June Diane Raphael ( Grace and Frankie ) zijn te zien in aardige bijrolletjes.
High Plains Drifter (1973)
Acteurs: Clint Eastwood, Verna Bloom, Marianna Hill
Regie: Clint Eastwood
High Plains Drifter
Clint Eastwood zou gedurende zijn carrière vele westerns regisseren, met Unforgiven (1992) uiteindelijk als zijn magnum opus. Het begon echter allemaal met High Plains Drifter (1972), na Play Misty for Me zijn tweede klus als regisseur. De film leunt flink op de eerdere Dollars -trilogie en de invloeden van zijn grote voorbeelden Sergio Leone en Don Siegel zijn hier aan het begin van zijn carrière als regisseur goed voelbaar. Alleen is de Man with No Name nu The Stranger geworden en werd er wat meer zelfbewuste humor toegevoegd. Maar het scenario, waarin een mysterieuze pistoolheld in een corrupt mijnstadje voor wat gerechtigheid zorgt, van Ernest Tidyman ( The French Connection ), bevat tevens de elementen die western-liefhebbers verwachten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief