Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Fifty Shades Darker, Memoirs of a Geisha en Sausage Party

  •  
01-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
Memoirs of a Geisha
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een boekverfilming vol (kinky) seks, een Japanse muze en pratende etenswaren.
Sausage Party (2016)
Stemacteurs: Seth Rogen, Michael Cera, Kristen Wiig
Regie: Conrad Vernon en Greg Tiernan
Sausage Party
Verschillende Pixar-films volgen 'antropomorfische' (oftewel: voorzien van menselijke eigenschappen) objecten, zoals speelgoed in Toy Story en auto's in Cars , en de duistere insteek van het schaamteloze Sausage Party is leuk gevonden: wat als alle etenswaren die uiteindelijk in de monden van mensen verdwijnen stiekem een eigen bewustzijn zouden hebben? Als het worstje Frank (Seth Rogen) de ware toedracht van zijn bestaan ontdekt, onstaat er dan ook grote paniek onder hem en zijn soortgenoten. Naast Rogen zijn onder meer Kristen Wiig en Michael Cera te horen, terwijl Edward Norton ( Glass Onion ) als een bagel zijn beste Woody Allen-imitatie doet. Sausage Party bevat ook de meest bizarre seksscène sinds de vrijpartij in Team America: World Police.
Memoirs of a Geisha (2005)
Acteurs: Zhang Ziyi, Gong Li, Michelle Yeoh
Regie: Rob Marshall
Memoirs of a Geisha
Historische dramafilm die lange tijd ontwikkeld werd voor Steven Spielberg om te regisseren, totdat Rob Marshall ( Chicago ) het project van hem overnam. Memoirs of a Geisha speelt zich af voor de start van de Tweede Wereldoorlog en volgt de geplaagde Chiyo (Zhang Ziyi), die uiteindelijk door Mameha (Michelle Yeoh uit The Witcher: Blood Origin , eerder al met Ziyi te zien in Crouching Tiger, Hidden Dragon ) wordt opgeleid tot geisha (een soort muze). De film kreeg aardig wat kritiek te verwerken (zo worden de drie Japanse hoofdpersonages juist gespeeld door actrices met Chinese roots), maar de aankleding is wel wonderschoon. Dat geldt ook voor de soundtrack van John Williams, wiens ingetogen muziek mijlenver van zijn blockbuster-werk af staat.
Fifty Shades Darker (2017)
Acteurs: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson
Regie: James Foley
14173.w600.0.d653bd2
Tweede deel in de trilogie van pikante filmdrama's gebaseerd op het schrijfwerk van E.L. James, waarbij James Foley ( Glengarry Glen Ross ) de regie overnam van Sam Taylor-Johnson. De focus ligt uiteraard weer vooral op de erotische taferelen: alles wat tussendoor te zien is lijkt pure opvulling, vol tenenkrommende dialogen en mogelijk interessante bijpersonages die te snel komen en gaan. De fans van de boeken over de obsessieve relatie tussen Anastasia Steele, die nu gestalkt wordt door haar creepy baas, en Christian Grey kon het weinig schelen, want zij maakten het vervolg weer tot een succes. Voor een vermakelijker verhaal over obsessie kun je beter kijken naar You , met daarin Penn Badgley als een Christian Grey-type, maar dan zonder zijn geld.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief