Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Father Stu, Only You en The Deep End of the Ocean

  •  
16-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
Only You
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een familiehereniging, Mark Wahlberg als priester en een liefdesvoorspelling.
The Deep End of the Ocean (1999)
Acteurs: Michelle Pfeiffer, Treat Williams, Whoopi Goldberg
Regie: Ulu Grosbard
The Deep End of the Ocean
Tranentrekkend familiedrama dat - zoals wel meer boekverfilmingen - de gelijknamige roman misschien wat tekort doet, maar nog aardig wat emotie weet te wringen uit het centrale dilemma van het door Michelle Pfeiffer gespeelde hoofdpersonage. Pfeiffer speelt een vrouw wiens 3-jarige zoontje Ben op een dag ontvoerd wordt. Tien jaar later wordt hij met zijn gezin herenigd, maar dan ontstaat er een nieuw probleem: Ben kan niet meer aarden bij zijn ouders en zorgt voor frictie binnen het gezin. Het drama bevatte een veelbelovende vroege rol van de toen 15-jarige Jonathan Jackson ( General Hospital ) als de geplaagde oudere broer van Ben. Jackson richt zich inmiddels echter op zijn muziek: zijn laatste rol was die van singer-songwriter Avery in de serie Nashville.
Only You (1994)
Acteurs: Marisa Tomei, Robert Downey Jr., Bonnie Hunt
Regie: Norman Jewison
Only You
Romantische komedie van Norman Jewison ( Moonstruck ), gemaakt vlak voordat het drugsgebruik van Robert Downey Jr. in de jaren negentig steeds verder uit de hand liep. Downey is in het eerste gedeelte van de romkom echter afwezig: het verhaal draait dan nog om Faith (Marisa Tomei, die toen net een Oscar had gewonnen voor My Cousin Vinny ), die er als kind heilig van overtuigd raakte dat een man genaamd Damon Bradley haar zielsverwant is. Wanneer haar huidige verloofde bij een Damon Bradley op school blijkt te hebben gezeten, reist ze naar Italië om hem te zoeken. Only You moet het vooral hebben van de chemie tussen Tomei en Downey en dat had ook Marvel gezien: jaren later mochten ze opnieuw met elkaar flirten als May Parker en Tony Stark.
Father Stu (2022)
Acteurs: Mark Wahlberg, Jacki Weaver, Mel Gibson
Regie: Rosalind Ross
Father Stu
Mark Wahlberg is een gelovig christen en fanatiek kerkganger en dus moest het er een keer van komen: een rol als priester in een religieuze film. In dit geval het waargebeurde drama Father Stu , over een aan lager wal geraakte amateur-bokser die na een ongeluk en een visioen van Maria zijn leven probeert om te gooien en een positieve boodschap wil verspreiden. Met aardig wat gevloek - plus wat terloops racisme van het personage van Mel Gibson, die na Daddy's Home opnieuw Wahlbergs vader speelt - is Father Stu wel wat minder kuis dan je wellicht van dit soort type film zou verwachten. En hoewel alles soms meer aanvoelt als een ijdelheidsproject dan als een passieproject: de goede bedoelingen waarmee Wahlberg aan de film begon zijn in ieder geval nog steeds merkbaar.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief