Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Brawl in Cell Block 99, The Pretty One en Bushwick

  •  
19-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
Brawl in Cell Block 99
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een identity-switch, knokken in de gevangenis en een nieuwe burgeroorlog.
The Pretty One (2013)
Acteurs: Zoe Kazan, Jake Johnson, Ron Livingston
Regie: Jenée LaMarque
The Pretty One
In de week van Valentijnsdag verschenen er uiteraard ook weer romantische films op Netflix, waaronder het in 2013 verschenen The Pretty One. Zoe Kazan ( The Plot Against America ) speelt de verlegen Laurel, die samen met haar populaire tweelingzus Audrey een auto-ongeluk krijgt dat Audrey niet overleefd. Door een vreemde samenloop van omstandigheden krijgt ze nu de kans om het leven van haar zus over te nemen. De premisse is niet al te geloofwaardig, maar regisseur Jenée LaMarque probeert er wel een zo oprecht mogelijke film van te maken en wie bereid is erin mee te gaan zal zich prima amuseren. Jake Johnson, een immer welkom gezicht in dit soort indie-komedies (zie ook Safety Not Guaranteed ), speelt Laurels potentiële geliefde.
Brawl in Cell Block 99 (2017)
Acteurs: Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Don Johnson
Regie: S. Craig Zahler
Brawl in Cell Block 99
Brute misdaadfilm met een van de beste serieuze rollen van Vince Vaughn, die toch vooral bekendstond om (romantische) komedies. In een fysiek optreden is de bijna twee meter lange acteur intimiderend: in een van de meer memorabele scènes sloopt hij met zijn blote handen een auto alsof hij een bonus-level in Street Fighter II aan het afwerken is. Het drama draait om een man (Vaughn) die na een mislukte drug pick-up zeven jaar moet zitten. Om het leven van zijn vrouw (Jennifer Carpenter uit Dexter ) en ongeboren kind te redden moet hij vervolgens zorgen dat hij wordt overgeplaatst naar een zwaardere gevangenis om daar een klus te klaren. Regisseur S. Craig Zahler zou later ook nog het al net zo genadeloze Dragged Across Concrete maken met Vaughn.
Bushwick (2017)
Acteurs: Dave Bautista, Brittany Snow, Angelic Zambrana
Regie: Jonathan Milott en Cary Murnion
Bushwick
Voormalig worstelaar Dave Bautista werkt inmiddels steeds vaker met gerenommeerde regisseurs (Sam Mendes, Denis Villeneuve en M. Night Shyamalan), maar de acteur heeft ook genoeg doorsnee actiefilms op zijn cv staan. Een daarvan is het nu te bekijken Bushwick , waarin hij te zien is met de jonge Brittany Snow, die bekend is van musicals als Pitch Perfect en Hairspay. Ze spelen een onwaarschijnlijk duo dat zich een weg door New York baant als een burgeroorlog de stad onderdompelt in geweld. Het lage budget - met een beperkt aantal figuranten en gebrekkige special effects - wordt ietwat gecamoufleerd door het tempo, en het feit dat de film inspeelt op de grote verdeeldheid in Amerika geeft alles net iets meer lading dan een gemiddelde B-film.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief