Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Blockers, Spider-Man 2 en Venom

  •  
20-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Blockers
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Deze week: John Cena als leading man in een komedie en twee Marvel-verfilmingen van Sony.
Venom (2018)
Acteurs: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed
Regie: Ruben Fleischer
Venom
Voor de films uit het Marvel Cinematic Universe moet je tegenwoordig bij Disney+ zijn, tenzij het gaat om co-producties met Sony - zoals de Spider-Man-films met Tom Holland - die niet exclusief aan Marvel toebehoren: technisch gezien speelt Venom zich net als de Spidey-films met Holland af in het MCU. De spin-off over de buitenaardse parasiet die zich vastklampt aan journalist Eddie Brock betekende voor Tom Hardy de overstap van DC (hij speelde eerder ooit Batman-schurk Bane) naar Marvel, en met succes: de film bracht gigantisch veel geld in het laatje en werd eerder dit jaar ook getrakteerd op een vervolgfilm, ondanks de vrij matige kritieken. Sony zal hun Spider-Man-universum volgend jaar verder uitbreiden met een Morbius -film met Jared Leto.
Blockers (2019)
Acteurs: Leslie Mann, Ike Barinholtz, John Cena
Regie: Kay Cannon
Blockers
Pitch Perfect -scenarist Kay Cannon (die tevens werkte aan tv-series als 30 Rock , New Girl en het kortstondige Girlboss ) maakte uiteindelijk haar debuut als regisseur met de lekker ordinaire sexkomedie Blockers. Films over jongeren die in hun laatste jaar op de middelbare school hun maagdelijkheid proberen te verliezen zijn er genoeg, maar nu zien we deze perikelen ook eens vanuit een ander perspecief: de bezorgde ouders die wel erg ver gaan om hun dochters zo lang mogelijk kuis te houden. Van Leslie Mann en Ike Barinholtz wisten we al dat ze geestig waren en dus is John Cena hier de echte verrassing, in zijn allereerste hoofdrol in een komedie. De oud-worstelaar is volgend jaar te zien in zijn eigen komische superheldenserie Peacemaker op HBO Max.
Spider-Man 2 (2004)
Acteurs: Tobey Maguire, Alfred Molina, Kirsten Dunst
Regie: Sam Raimi
Spider-Man 2
Voor de introductie van Robert Downey Jr. als Iron Man was de tweede Spider-Man met Tobey Maguire de gouden standaard als het ging om Marvel-verfilmingen. Het vervolg bouwde vakkundig verder op de sterkste punten van het eerste deel en was in tegenstelling tot de volgende sequel zo slim om het gewoon bij één superschurk te houden: Alfred Molina als Doc Ock. De scène waarin zijn mechanische tentakels flink huishouden in een operatiekamer is een fraaie hommage aan de ook door Sam Raimi geregisseerde Evil Dead -films, inclusief crash-zooms en schrapende nagels. Onlangs was Alfred Molina opnieuw te zien als Doc Ock in de bioscoopfilm Spider-Man: No Way Home , waarin hij nu het filmuniversum van Tom Holland's Spider-Man binnendringt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief