Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe aflevering Game of Thrones weer uitgelekt

  •  
17-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GoT
Ook de zesde aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones is vroegtijdig online gelekt.
Eerder lekte de vierde aflevering The Spoils of War al vroegtijdig uit. Toen ging het om een actie van hackers, die de aflevering hadden gestolen en hem twee dagen voor uitzending online hadden gezet. Deze keer ligt de schuld echter bij HBO zelf. HBO Noorwegen en HBO Spanje hadden de aankomende aflevering Beyond the Wall namelijk per ongeluk te vroeg vrijgegeven op het On Demand-platform. De fout werd na een uur pas opgemerkt en toen was het al te laat. Verschillende abonnees hadden hem inmiddels al gekopieerd en online verspreid. HBO liet in een verklaring weten dat deze nieuwe lek niets te maken heeft met de hack van eerder deze maand. Dat incident eindigde uiteindelijk in vier arrestaties.
De vorige lek had overigens weinig invloed op de kijkcijfers, want The Spoils of War trok een recordbrekende 10,2 miljoen kijkers. Dat record was een week later echter alweer in handen van de vijfde aflevering Eastwatch met ruim 10,7 miljoen kijkers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief