Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

New Girl S06E01: typisch Jessica Day

  •  
31-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
new-girl-1
New Girl is even charmant en absurd als altijd, maar de schrijvers vertrouwen wel erg op de kwaliteit van hun personages.
Het nieuwe seizoen New Girl begint met een aantal contextloze flarden van situaties. Als een vlieg op de muur gluurt de kijker even snel bij alle kamers in de loft naar binnen, om vervolgens direct gelanceerd te worden in een montage van absurde flashbacks, die in kaart brengt wat er tussen de afsluiter van seizoen vijf en de opening van dit nieuwe hoofdstuk gebeurd is. In klassieke New Girl-stijl worden absurde bezigheden, woordgrapjes, uitvergrote neurosen en sociaal ongemakkelijke situaties in rap tempo afgewisseld. De formule is helder en blijft onderhoudend.
Het is een hartverwarmend geheel van ontroerende bekentenissen en warme bemoediging van vrienden onderling, maar de plot van de aflevering is rommelig. De twee verhaallijnen ondersteunen elkaar amper en de grappen die de plot stuwen zijn voorspelbaar. Toch heeft de aflevering een zekere charme. De personages manifesteren zich meer en meer als frappante figuren, en verontschuldigen zich niet langer voor hun curieuze gedrag, wat de alledaagse scènes waar zij zich in begeven een vrolijke en bizarre tint geeft.
Of misschien is het juist wel de rommeligheid in de vertelling, die zo eigen is aan hoofdpersonage Jessica Day, die de kijker warm krijgt voor een heel nieuw seizoen van New Girl. Wel vertrouwen de schrijvers zodanig op de kwaliteit van hun personages, dat het de vraag is of zij nog genoeg munitie hebben liggen om de komende twintig afleveringen van New Girl een onverwachte en spannende hoek in te drijven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief