Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Netflix voorziet 80 eigen speelfilms voor 2018

  •  
18-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Netflix
Netflix maakte bekend dat het volgend jaar maar liefst 80 eigen films wil gaan uitbrengen.
Als die doelstelling wordt gehaald, dan zou dat betekenen dat er straks in 2018 (gemiddeld genomen) om de 4,5 dag een originele film aan het aanbod wordt toegevoegd. Volgens Ted Sarandos (de content-baas van Netflix) gaat het dan om zowel aangekochte films die het goed doen op festivals (denk aan de Sundance-hit Mudbound ), als om meer ‘high profile’ projecten als Bright en The Irishman. Voor de fantasyfilm Bright van Training Day-schrijver David Ayer werd door Netflix 90 miljoen dollar uitgetrokken. Het budget van The Irishman (overigens ingepland voor begin 2019) van Martin Scorsese zou zelfs nog hoger oplopen. Sarandos haalde ook de goede kritieken op The Meyerowitz Stories (93 procent op Rotten Tomatoes, lees ook onze recensie ) aan als katalysator voor een grotere push op het gebied van speelfilms die exclusief naar Netflix komen.
Onlangs presenteerde de VOD-dienst de cijfers van het derde kwartaal, waarin er globaal gezien 5,3 miljoen abonnees zijn bijgekomen. De geruchten over een mogelijke overname van The Weinstein Company werden door Netflix afgedaan als 'zeer onwaarschijnlijk'.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief