Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Netflix maakt een einde aan The Get Down

  •  
26-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
4090113879
The Get Down krijgt geen tweede seizoen. Netflix heeft besloten om te stoppen met de muzikale dramaserie.
Hoewel The Crown momenteel de duurste serie is die Netflix produceert, werd er voor het eerste seizoen van The Get Down, dat zich afspeelt in het New York van de jaren zeventig, zo’n 120 miljoen dollar uitgetrokken. De serie kende een vrij moeizame (pre)productie en veel wisselingen van schrijvers. De vertraagde productie had zelfs als gevolg dat Netflix het eerste seizoen in twee delen uit moest brengen. The Get Down was het eerste tv-uitstapje van Baz Luhrmann, bekend van Romeo + Juliet en Moulin Rouge!. Lurhmann had plannen voor een tweede seizoen, maar kon door filmverplichtingen ( lees hier zijn eigen uitleg ) niet beloven dat hij weer net zoveel tijd zou kunnen steken in een tweede reeks. En zonder de exclusieve beschikbaarheid van Luhrmann, wil Netflix de serie niet verlengen.
Lees ook de recensie van The Get Down ( deel 1 en deel 2 ) en bekijk ons interview met Baz Luhrmann. En natuurlijk besteedden we ook aandacht aan de bijbehorende soundtrack.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief