Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

My Father’s Dragon: fijn kinderavontuur

  •  
11-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
My Father’s Dragon
Nieuwste film van beroemde Ierse animatiestudio – bekend van The Secret of Kells – mist diepgang maar is zonder meer onderhoudend.
Wanneer jongeling Elmer Elevator (Jacob Tremblay uit Room , 2015) verneemt dat het zijn moeder Dela (Golshifteh Farahani uit Paterson , 2016) financieel niet voor de wind gaat, dan wil hij haar helpen om een eigen winkel te openen. Wat volgt laat zich omschrijven als een speelse odyssee waarin Elmer met hulp van een kat (Whoopi Goldberg) en een walvis (Judy Greer) terechtkomt op Wild Island, waar hij een jonge draak (Gaten Matarazzo uit Stranger Things ) moet vinden, die in de animatiefilm wordt voorgespiegeld als de sleutel voor zijn probleem.
Maar eenmaal op het eiland raakt hij verknocht aan de dieren die er wonen en besluit hij hen te helpen voorkomen dat de gemeenschap in de oceaan zinkt – dat gebeurt volgens de overlevering elke 100 jaar. Een simpele premisse dus, voor een onderhoudende film die vooral een fijn avontuur is. Geïllustreerd in de stijl die kenmerkend is voor de Cartoon Saloon-studio uit het Ierse Kilkenny – een gezelschap van animatoren dat al eerder hoge ogen gooide met titels als The Secret of Kells  (2009) en Wolfwalkers (2020).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
My Father’s Dragon
Nora Twomey (die voor de studio eerder onder meer The Secret of Kells  regisseerde) presenteert ten opzichte van het eerdere werk van Cartoon Saloon een iets eenduidigere, eenvoudige film. My Father’s Dragon – gebaseerd op een gelijknamig kinderboek uit 1948 - mist hier en daar diepgang. De film is meer een lineaire, rechttoe rechtaan vertelling. Gelukkig maakt de cast – met eveneens rollen voor Rita Moreno, Ian McShane, Chris O’Dowd, Alan Cumming en ga zo maar door – een hoop goed. Het is fijn dat Netflix ook dit soort eigenzinnigere animatiefilms introduceert in zijn stal.
My Father's Dragon, vanaf 11 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief