Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Murder Mystery 2: opnieuw geestig en flauw

  •  
30-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
314 keer bekeken
  •  
Murder Mystery 2

Nick (Adam Sandler) en Audrey (Jennifer Aniston) zijn terug in nieuw kolderiek moordmysterie met een geinige twist.

Foto credit: Scott Yamano / Netflix

From rags to riches is een bekende Engelstalige term die duidt op een levensloop of verhaal waarin de hoofdpersoon vanuit een armoedige uitgangspositie puissant rijk wordt. In Murder Mystery en Murder Mystery 2 is een soortgelijke dynamiek te zien: Nick Spitz (Adam Sandler) en zijn echtgenote Audrey (Jennifer Aniston) ogen aan het begin nog als twee vreemde eenden in de bijt in een moordmysterie. Ze zien er niet uit als potentiële moordenaars, maar klinken evenmin als rechtgeaarde detectives. Maar gaandeweg etaleren Nick en Audrey hun ware speurtalenten wanneer ze zich als pitbulls vastbijten in de zaak.

Dat gebeurt echter pas als de echtelijke onrust weer is wedergekeerd. Dus moeten de personages van Sandler en Aniston in Murder Mystery 2 eerst weer van elkaar gaan houden voordat de zaak kan worden opgelost. Dat duurt natuurlijk even, want Nick en Audrey zijn sterren in het kibbelen. En Sandler en Aniston vormen opnieuw een olijk stel. Het verhaal begint als de twee worden uitgenodigd voor de bruiloft van de Maharajah (Adeel Akhtar uit Enola Holmes ): de plechtigheid vindt plaats op een tropisch eiland waar honderden gasten zijn samengekomen. Tijdens de trouwdienst wordt de rijke Indiër echter ontvoerd.

Murder Mystery 2

Nick en Audrey transformeren direct tot deduceermachines: wie zou het kunnen zijn? Filmmaker Jeremy Garelick (The Binge , 2020) introduceert een keur aan verdachten. Met onder meer mooie rollen van Mélanie Laurent (de bruid), Enrique Arce (de acteur uit La Casa de Papel speelt een irritante ondernemer) en John Kani (de Zuid-Afrikaanse acteur vertolkt opnieuw kolonel Ulenga). Het kost Nick en Audrey aanvankelijk dus veel moeite om hun werk goed te doen. In de openingsscène is al te zien dat ze na het succes uit de vorige film een detectivebureau oprichtten in New York dat nu kennelijk slecht loopt.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Murder Mystery 2

Maar de personages van Sandler en Aniston zijn rouwdouwers en trekken vaker aan het lange dan aan het korte eind, gelukkig. Ze zijn komische voorbeelden van menselijke veerkracht die bij vlagen doen alsof ze personages zijn in een serieuze romcom. Dat ze uiteindelijk terechtkomen in Parijs komt in die zin misschien niet als een verrassing. Pas daar kunnen Nick en Audrey de liefde voor elkaar krachtig inzetten om de puzzel op te lossen. In een film die niet zo fris en sprankelend oogt als het eerste deel, hoewel het aan geestige flauwigheden opnieuw niet ontbreekt.

Murder Mystery 2, vanaf 31 maart 2023 op Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief