Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Mowgli gaat rechtstreeks naar Netflix

  •  
27-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
Mowgli Poster
Het regiedebuut van acteur Andy Serkis zou oorspronkelijk op 18 oktober in bioscoop verschijnen.
Netflix heeft de VOD-rechten voor de nieuwe live-action film Mowgli gekocht van Warner Bros. De in oktober geplande bioscooprelease is geschrapt en de film zal volgend jaar (de datum is nog niet vastgelegd) direct op Netflix verschijnen. Mowgli is een verfilming van het door Rudyard Kipling geschreven The Jungle Book, dat twee jaar geleden ook al eens geadapteerd werd door regisseur Jon Favreau. Deze nieuwe bewerking is afkomstig van Andy Serkis, die we vooral kennen van zijn motion-capture werk aan The Lord of the Rings , King Kong en de recente Planet of the Apes -films. Serkis zal in de film ook zelf te horen zijn als de beer Baloe. Anders bekende acteurs die de stemmen van de dieren inspraken zijn Christian Bale (panter Bagheera), Benedict Cumberbatch (tijger Shere Khan) en Cate Blanchett (slang Kaa). Rohan Chand geeft gestalte aan Mowgli.
Volgens Serkis is zijn versie van het verhaal iets 'duisterder' dan de versie van Jon Favreau. Zijn film is voor 12 jaar en ouder en die van Favreau is voor alle leeftijden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief