Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Mindhunter: trailer voor serie van David Fincher

  •  
10-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mindhunter
Twee FBI-agenten willen de geest van een seriemoordenaar doorgronden in Mindhunter.
De nieuwe Netflix-serie van David Fincher ( House of Cards ) werd gebaseerd op de memoires van FBI-veteraan John Douglas, ooit een pionier op het gebied van karakterschetsen van seriemoordenaars. Douglas stond model voor het personage van Jack Crawford, die in de serie Hannibal werd gespeeld door Laurence Fishburne. In Mindhunter is de door Jonathan Groff ( Looking ) gespeelde FBI-agent Holden Ford losjes gebaseerd op Douglas. In een tijd dat veel mensen seriemoordenaars zo snel mogelijk op de elektrische stoel willen hebben, besluiten Ford en zijn partner Bill Tench (Holt McCallany) dat het wellicht beter is om eerst met ze te praten. Op dat soort nieuwe ideeën zit hun baas (Cotter Smith) echter niet te wachten. Tot slot heeft ook Anna Torv (Fringe) een bijrol in de serie.
Het eerste seizoen van Mindhunter bestaat uit tien afleveringen en verschijnt komende vrijdag (13 oktober) op Netflix. De serie is inmiddels al zeker van een tweede seizoen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief