Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always: bitterzoete maar flitsende reünie

  •  
19-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
408 keer bekeken
  •  
PowerRangersOnceAlways

De dochter van Power Ranger Trini Kwan zint op wraak in aardig eerbetoon aan jaren-90-fenomeen. 

Foto credits: Geoffrey H. Short / Netflix

In 1993 wist bad guy Rita Repulsa haar cel in de ruimte te ontvluchten waarop ze de aarde aanviel. Daarbij kwam Power Ranger Trini Kwan om het leven. In Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always is Kwans dochter Minh (Charlie Kersh) vastbesloten om wraak te nemen. Maar de jongeling is nog lang geen superheld en dus begint ze naarstig te trainen. Ondertussen verschijnt Repulsa, bijgestaan door een leger aan koddige monsters, ten tonele. Gelukkig krijgt Minh hulp van de Power Rangers van weleer: Rocky (Steve Cardenas), Zach (Walter Jones), Kat (Catherine Sutherland) en Billy (David Yost) kennen het klappen van de zweep.

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always is in die zin een reünie. Met een bitterzoete aard: Thuy Trang, de actrice die Minhs moeder jarenlang vertolkte, kwam in 2001 op 27-jarige leeftijd om bij een auto-ongeluk. Jason David Frank, die bij de fans bekendstaat als Tommy, maakte vorig jaar een einde aan zijn leven. De film is aan hen opgedragen. En over de film gesproken: die brengt de kijker echt op nostalgische wijze terug naar jaren 90. De Power Rangers moesten het vanwege budgettaire redenen altijd doen met goedkope computereffecten en weinig subtiele outfits. Ook in Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always is dat het geval.

PowerRangersOnceAlways2

Gek genoeg sorteert die noodgedwongen benadering een verfrissend effect. De focus komt namelijk net zoals toen meer te liggen op de gevechtschoreografie. Boven alles is het fijn dat Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always zichzelf niet al te serieus neemt: de makers hebben nooit het plan gehad om het wiel opnieuw uit te vinden, maar weten wel die onmiskenbare avontuurlijke sfeer uit de jaren 90 moeiteloos te herscheppen.

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always, vanaf woensdag 19 april 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief