Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Metal Lords: heavy metal en buitenbeentjes

  •  
08-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
Metal Lords
D.B. Weiss (Game of Thrones) schreef de film over twee vrienden die een heavymetalband met een cellist proberen te vormen.
De komische dramafilm Metal Lords is een authentieke en geloofwaardige coming-of-age-film over tieners die heavymetalfan zijn. Het plot zelf is enigszins voorspelbaar: twee tienerjongens die de buitenbeentjes zijn op hun school leren levenslessen terwijl zij hun puberteit proberen te overleven. Helaas zitten ook de nodige stereotiepe high-school-personages in het verhaal. Maar, vernieuwend is de obsessie met heavy metal van het hoofdpersonage.
Hunter Sylvester (Adrian Greensmith) vormt met zijn vriend Kevin Schlieb (Jaeden Martell) de post-deathmetalband Skull Fucker. Hunter is de gitarist en leadzanger en draagt alleen maar T-shirts van zijn favoriete metalbands (Black Sabbath, Metallica, Slayer, etc.), Kevin is de drummer en minder gefascineerd door het muziekgenre. Daarom krijgt hij muziekhuiswerk (en sociale tips) van zijn vriend mee. De twee hebben plannen om mee te doen aan de Battle of the Bands van hun school en moeten, om de band tot een hoger niveau te tillen, op zoek naar een bassist.
Metal Lords
Kevin zijn oog valt op Emily, een nieuwe leerling uit Schotland die ook in het schoolorkest zit en in haar eerste week op school al ruziemaakt met de dirigent. ‘Dat is volgens mij best wel heavy metal’, hoor je hem in een voice-over zeggen. Hunter is niet onder de indruk en is bang dat Emily als celliste niet het juiste imago heeft voor wat hij met Skull Fucker wil uitstralen. Dit verschil in visie tussen de twee vrienden leidt tot frictie en laat beiden twijfelen aan hun vriendschap. Maar, uiteindelijk staat het drietal keihard te rocken op het schoolpodium.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Metal Lords
D.B. Weiss ( Game of Thrones ) en regisseur Peter Sollett weten de aantrekkingskracht van heavy metal voor tieners die verlegen zijn of gepest worden goed te vangen. Rage Against the Machine’s Tom Morello trad aan als uitvoerend producent. Ook krijgen verschillende heavymetal-iconen een cameo.
Metal Lords, vanaf 8 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief