Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Longest Third Date: romantische feelgoodtelevisie

  •  
18-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
Longest_Third_Date_01_04_53_12

Twee Amerikaanse twintigers zitten nadat de coronapandemie uitbreekt vast op Costa Rica. Geen slechte plaats van handeling voor een romance.

Het is maart 2020. Amerikanen Khani en Matt besluiten hun derde date te laten plaatsvinden op Costa Rica. Uiteraard kunnen ze niet vermoeden dat de coronapandemie op het punt van uitbreken staat. Als ze eenmaal arriveren zien ze echter met lede ogen aan hoe in de Verenigde Staten een aaneenschakeling van lockdowns is afgekondigd. Het leven staat stil en de twee twintigers zijn veroordeeld tot een langer verblijf in het Latijns-Amerikaanse land: uiteindelijk duurt de reis drie maanden. Daar blijken ze allebei niet erg veel moeite mee te hebben, getuige ook de schitterende beelden van Costa Ricaanse stranden.

Toch is het raar. Khani en Matt zijn bijna vreemdelingen voor elkaar. Door omstandigheden zijn ze gedwongen om langere tijd samen te wonen. De documentaire is echter ook een reclamespot voor elkaar op een andere manier écht leren kennen zonder de datingapps. Matt geeft al snel aan dat hij in deze soort van quarantainesituatie niet lang een façade kan ophouden: jezelf zijn kost toch iets minder moeite. Bovendien is er onmiskenbaar een klik: ook Khani begint zich gaandeweg te realiseren dat ze gevoelens voor Matt begint te ontwikkelen. Dit alles is ook te zien op de vlog waar Matt zijn vakantiebelevenissen vanaf het prille begin deelt.

Longest_Third_Date_00_24_48_12

Er is dus veel beeldmateriaal, dat documentairemaker Brent Hodge naarstig gebruikt in zijn film. Een documentaire die in het teken staat van de onvervalste romantiek. De relatie tussen Matt en Khani voelt puur en echt aan, hoewel bepaalde momenten vast zijn geënsceneerd. Het resultaat is fijne onpretentieuze feelgoodtelevisie.

Longest Third Date, vanaf dinsdag 18 april 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief