Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Little Big Women: intiem Taiwanees familiedrama

  •  
08-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Little Big Women
Een moeder en haar drie dochters navigeren hun emoties als de man waar ze al weinig contact mee hadden komt te overlijden.
In de Taiwanese melodramatische film Little Big Women volgen we vier sterke vrouwen in de hoofdrol. Er is in het verhaal maar weinig schermtijd voor mannen en dat is noemenswaardig, omdat de film geregisseerd en geschreven werd door een man. Geïnspireerd door het levensverhaal van zijn oma, geeft regisseur Joseph Chen-Chieh Hsu met zijn film een ode aan de (overlevings)kracht van vrouwen.
Het verhaal volgt matriarch Lin Shoying (Shu-Fang Chen) en haar dochters Ching (Ying-Hsuan Hsieh), Yu (Vivian Hsu) en Jiajia (Ke-Fang Sun). Mevrouw Lin treft voorbereidingen voor haar zeventigste verjaardagsfeest op de dag dat haar vervreemde man overlijdt. Jiajia woont bij haar en heeft net de leiding van haar moeders restaurant overgenomen. Yu is een plastisch chirurg en Ching is een vrouw die goed weet wat ze wil en niet leeft naar (traditionele) regels.
Little Big Women
Helaas worden de festiviteiten van de verjaardag overschaduwd door het overlijden van hun man en vader. Vooral doordat de man niet erg geliefd is bij de familie Lin, wat de dochters naar het hoofd geslingerd krijgen door een oom. Het blijkt dat hun vader regelmatig vreemdging en hun moeder alleen achterliet. Toch verzorgt zij de uitvaart, omdat ze nooit gescheiden zijn. Het overlijden trekt een hoop oude wonden open en geeft vooral voor Jiajia onthullingen over het gezin.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
De film geeft niet enorm veel achtergrond over waarom ze niet meer met hun vader en man omgingen, maar dat is niet enorm storend omdat dat niet de essentie van het verhaal is. Het draait eerder om hoe de vrouwen omgaan met wat hij achterliet. Hoewel de emoties die zij tonen vaak ingetogen zijn, verhuld zijn in karaokeliedjes en woorden onuitgesproken blijven, geven de acteurs genoeg om empathie voor te voelen.
Little Big Women
Het verhaal is een twee uur durende reis van rouw, vergeving en loslaten. Het laat zien dat wanneer iemand doodgaat, ongeacht of het iemand is waar je nog goed contact mee had, een grote impact kan hebben. Hsu geeft op intieme wijze weer hoe de loop naar een uitvaartceremonie er in Taiwan uitziet met tradities, maar ook door rouwrituelen uit het Taoïsme en Boeddhisme te laten zien. Ook doet hij duidelijk moeite om de schoonheid van Taiwan in beeld te krijgen met de kleurrijke filmlocaties.
Little Big Women, vanaf 5 februari 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief