Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktip: The Loving Story

  •  
19-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2215772785
Ontluisterende documentaire over het omstreden huwelijk van de zwarte Mildred Leter en de blanke Richard Loving. Een interraciaal huwelijk was indertijd, we schrijven 1958, verboden in maar liefst 21 staten.
Twee weken na hun huwelijk – dat ze had laten voltrekken in Washington D.C. – werd het stel van hun bed gelicht en gearresteerd. Hun huwelijk werd door de staat Virginia illegaal verklaard. Een lange rechtszaak, uitgevochten tot aan het hooggerechtshof, tegen dit onrecht leidde er 1967 toe dat interraciale huwelijken in de VS niet langer verboden waren. Met nooit eerder vertoond beeldmateriaal en interviews met betrokken advocaten volgen we het verhaal van een verliefd koppel dat in ballingschap moest leven om aan een gevangenisstraf te ontsnappen – maar uiteindelijk geschiedenis zou schrijven. De Lovings zelf waren niet aanwezig bij de rechtszaak, het enige dat Richard vooraf zei waren de veelzeggende woorden: ‘Tell the court that I love my wife.’ Donderdag 23 februari gaat ook de speelfilm Loving (regie: Jeff Nichols) over dit uitzonderlijke liefdesverhaal in première in de Nederlandse bioscopen. Een behoorlijke draak – ware het niet dat dit historisch belangrijke verhaal nooit vergeten mag worden.
19 februari, canvas, 22:20 uur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief