Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kenya Barris sluit deal met Netflix

  •  
17-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kenya Barris
Barris is de bedenker van de succesvolle sitcom Black-ish, bij ons in Nederland te zien op Fox.
Kenya Barris heeft een meerjarig contract getekend bij Netflix. Hij zal voor de VOD-dienst verschillende nieuwe series schrijven en produceren. De door hem bedachte - en ook semi-autobiografische - sitcom Black-ish werd onlangs genomineerd voor vier Emmy Awards. Black-ish kreeg dit jaar in Amerika ook een spin-off getiteld Grown-ish. Barris schreef verder nog voor talloze tv-series en is de medebedenker van het succesvolle America's Next Top Model. Op filmgebied schreef hij het script voor Girls Trip, dat vorig jaar een onverwacht grote hit was in de bioscoop. Voor Netflix werkte hij aan het script voor Son of Shaft , waarin Sam Jackson opnieuw gestalte geeft aan detective John Shaft. Barris is bij Netflix in goed gezelschap, want eerder tekenden onder anderen Shonda Rhimes en Ryan Murphy al contracten bij de wereldwijde VOD-dienst.
Netflix weet steeds meer grote namen uit het Amerikaanse tv-landschap aan zich te binden. Ook hebben ze de makers van La Casa de Papel en Dark weten te strikken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief