Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Ken Jeong: You Complete Me, Ho: hilarische impressies

  •  
14-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Ken Jeong: You Complete Me, Ho: hilarische impressies
Laatbloeier Jeong blikt terug op zijn successen.
Op de klanken van Wolfmothers Joker and the Thief betreedt komiek Ken Jeong de bühne van de in Pasadena – nabij Los Angeles – gelegen Ice Club; uitgedost in een stoere bomberjack playbackt hij ondeugend mee. Waarop hij het publiek uitlegt dat hij zijn komedie niet wil bedrijven in een grote zaal, maar dat de club waarin hij zich begeeft volstaat. ‘Live komedie begint hier.’ Het is een ironische uitspraak: dit is Jeongs eerste stand-up special, dus wat weet hij ervan?
Wat Jeong wel kan als de beste is improviseren. Terwijl hij vertelt over zijn vrouw, die als achternaam ‘Ho’ heeft, blijken er naast zijn vrouw nog twee ‘Ho’s’ in het publiek te zitten, waarvan één met de voornaam Tran – zo heet Jeongs vrouw dus ook: Tran Ho. Het biedt de komiek de mogelijkheid om deze situatie – naast de geijkte grappen over 'you are my Ho' – heerlijk uit te venten. ‘Probeer niet grappiger dan mij te zijn, Ho.’
8467.w1920.0.6b8b0ad
De Koreaans-Amerikaanse grappenmaker vertelt over het moment in zijn leven waarop hij besloot te stoppen als arts en zijn acteerambities begon na te jagen. Zijn vaders reactie? ‘Het is een schande voor onze familie.’ Maar toen hij een rol kreeg in Knocked Up (2007) dan? ‘We zijn zo trots.’ Toen Jeong jong was eiste zijn vader ‘de beste schoolcijfers’, en toen hij beroemd was? ‘Koop een S-klasse Mercedes voor me.’ Dergelijke grappen zijn typerend voor de voorstelling, die volledig autobiografisch is. Aangezien Jeong nog geen eerder komediewerk heeft, kan hij alle leuke krenten uit de pap die zijn leven heet halen.
8469.w1920.0.eda180f
Zo vertelt hij over zijn eerdere werk als arts. Dat hij een laatbloeier is (hij was ten tijde van Knocked Up eind dertig). En ook de periode waarin zijn vrouw kanker had, komt voorbij. Tussendoor lardeert Jeong zijn show met geestige preludes. Als hij vertelt dat hij in Los Angeles woont: ‘Ik woon in LA, het rijke deel.’ Op weg naar een promotour voor The Hangover 2: ‘We vlogen erheen, ik zat in de eerste klasse.’ Telkens benadrukt hij met een knipoog zijn miljonair-zijn. En eveneens zijn Aziatische roots,  hoewel dat op een gegeven moment wel een beetje suf wordt, net zoals de vele monologen waarin hij vooral zijn succes deelt en de clous vergeet.
De leukste passages zijn Jeongs bespiegelingen over ontmoetingen met beroemdheden. Zijn impressies van Barack Obama en Kevin Hart zijn zeer geslaagd. Ook vertelt hij over een ontmoeting met Tom Hanks die hem naar aanleiding van The Hangover vroeg: ‘Jij praat helemaal niet zo?’ Waarop Jeong naar eigen zeggen antwoordde: ‘Echt? Forrest Gump. Jij loopt zeker altijd rond met een doos vol chocolaatjes.
Ken Jeong: You Complete Me, Ho, vanaf 14 februari 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief