Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

John Wick-bedenker aan de slag met Hitman-serie

  •  
15-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Derek Kolstad
Na twee speelfilms wordt de videogame Hitman nu mogelijk verfilmd als televisieserie.
Derek Kolstad heeft van de streamingdienst Hulu namelijk alvast de opdracht gekregen om het script voor een proefaflevering op papier te zetten. Kolstad is de bedenker en schrijver van de John Wick-films met Keanu Reeves. Hij is momenteel bezig met het script voor het derde deel in de filmreeks en een mogelijke prequel voor op televisie. De Hitman-games draaien om de mysterieuze huurmoordenaar met de codenaam Agent 47. Het laatste spel uit de reeks verscheen in 2016 en werd wereldwijd 7 miljoen keer verkocht. De franchise kreeg eerder al twee keer een filmadaptatie. In 2007 was Timothy Olyphant ( Deadwood , Justified) te zien als de kale moordmachine. In 2015 werd het personage nog gespeeld door Rupert Friend, die we kennen als Peter Quinn in Homeland. Beide films werden niet goed ontvangen, maar waren financieel redelijk succesvol.
De nieuwe tv-verfilming zal volgens Hulu veel elementen uit de videogames over gaan nemen. De streamingdienst hoopt dat de serie straks meerdere seizoenen volmaakt.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief