Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Jennifer Lopez: Halftime: hardwerkende diva

  •  
14-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Jennifer Lopez: Halftime
In borstklopperige documentaire over alleskunner Lopez valt vooral op hoe hectisch en intens het is om een superster te zijn.
Repeteren, jurken passen, nog meer repeteren, en talkshows bezoeken. Zo vat documentairemaker Amanda Micheli het hectische leven van duizendpoot Jennifer Lopez. Met veel intieme beelden van achter de schermen en af en toe een glimp van het leven voor de camera. Uitgangspunt van de film is het feit dat Lopez in 2019 50 werd. Een mijlpaal die een half jaar later werd bekroond doordat ze de grote halftimeshow van de Super Bowl – samen met Shakira – mocht verzorgen. In de film is te zien hoe ze hiernaar toewerkt, terwijl ze intussen ook veel lof krijgt en langs awardshows reist voor haar hoofdrol in de film Hustlers (2019).
Lopez is dus áltijd bezig, altijd aan het werk. Het bijna vanzelfsprekend dat je dan je familie nauwelijks ziet. Pijnlijk is een scène waarin Shakira Lopez vertelt dat ze – door de voorbereidingen en de intensieve danssessies – de verjaardag van haar zoon niet zal bijwonen. Micheli schetst in die zin met precisie hoe het is om een artiest van het kaliber van Jennifer Lopez te zijn: veel offers maken en af en toe in de spotlights verschijnen. En Lopez heeft ook een missie: ze wil meer representatie van latina’s en steekt die boodschap niet onder stoelen of banken. Ze wil een voorbeeld zijn.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Jennifer Lopez: Halftime
Op zich is dat eerbiedwaardig, maar op een gegeven moment boeten haar oneliners – over hoe belangrijk het is om jezelf als latina op het grote scherm te herkennen – aan kracht in. Net als haar bespiegelingen over hoe ‘zwaar’ alles wel niet is. Dat komt omdat Micheli het – de inspanningen – er te dik bovenop legt. Bovenal is Jennifer Lopez: Halftime vrijwel uitsluitend een lofzang op Lopez. Je kan als documentairemaker ook proberen te achterhalen hoe dat eigenlijk is voor Lopez’ kinderen, dat ze zoveel aanwezig is. Of de vraag stellen: waarom moet het allemaal zo massaal? Een antwoord hierop zal waarschijnlijk met Lopez’ levenslust te maken hebben, die van het beeld afspat. Ze wil niks missen.
Niettemin is Jennifer Lopez: Halftime een documentaire die vooral gemaakt lijkt voor de fans. Voor leken die geïnteresseerd zijn in het fenomeen valt er weinig te halen.
Jennifer Lopez: Halftime, vanaf 14 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief