Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Jagersveld

04-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
nikkie prepr
DOOR JORIS HENQUET
Met veerkracht en veel humor doorstaat NikkieTutorials (26), ofwel Nikkie de Jager, menige storm in haar leven. Hoe doet ze dat?
Op 22 januari 2020 zat Nikkie de Jager uit het Brabantse Uden zomaar op de bank bij de Amerikaanse talkshowhost Ellen DeGeneres, in een line-up samen met acteur Colin Farrell en de popgroep Jonas Brothers. De aanleiding was haar massaal bekeken YouTube-video van een week eerder, waarin zij uit de kast was gekomen als transgender. In de fauteuil bij DeGeneres vertelt een opgeluchte Nikkie dat de reacties op haar geheim positiever zijn dan ze had verwacht: ‘Ik ben zo blij dat het 2020 is en dat de acceptatie er is’. Ze maakt ook een voorbehoud: ‘Het is pas een week geleden en ik weet niet waar dit verder heengaat. Ik weet niet precies waar en hoe ik pas in deze wonderlijke wereld. Zolang ik maar mezelf kan zijn en ik een inspiratie vorm voor ‘kleine Nikkies’ – dat is alles wat ik kan doen.’
DeGeneres is vol lof over Nikkie’s moed: ‘Ik weet zeker dat je veel mensen zult inspireren. Het is belangrijk voor mensen om zichzelf vertegenwoordigd te zien op televisie.’ Nikkie: ‘Daarom ben ik je zo dankbaar dat ik hier mag zitten. Jij weet hoe het is om uit de kast te komen. Ik dank je voor deze eer.’ Wat leek op een genoeglijk samenzijn van twee verwante zielen bleek achteraf iets anders in elkaar te zitten. De Jager zou in Nederlandse talkshows een boekje open doen over haar tv-avontuur in Los Angeles, dat niet zo hartelijk en warm was geweest als ze had gehoopt. DeGeneres kwam zich vooraf niet voorstellen en de presentatrice was achteraf nergens meer te vinden. Nikkie werd ontvangen door een overwerkte stagiair. Nikkie kreeg geen eigen wc, maar de Jonas Brothers wél. Maar los van deze perikelen was ook De Jager achteraf ‘blij met de ervaring’ van het internationale tv-optreden.  
Deze smeuïg vertelde anekdotes zijn exemplarisch voor de altijd humoristische Nikkie de Jager, die in 1994 werd geboren in Wageningen, en beter bekend is met haar YouTube-naam NikkieTutorials. In 2008 maakte de 16-jarige Nikkie haar eerste You-Tube-video, waarin ze instructies geeft over hoe je make-up moet aanbrengen. Gaandeweg worden de video’s op haar kanaal NikkieTutorials steeds mooier, professioneler en door meer mensen bekeken. De video ‘The power of make-up’ uit 2015 wordt een doorbraak. In het meer dan 40 miljoen keer bekeken filmpje rekent Nikkie af met ‘make-up shaming’, een trend waarbij vrouwen zich ervoor schamen dat ze graag make-up dragen. In het filmpje maakt Nikkie de helft van haar gezicht op spectaculaire wijze op, en breekt zo een lans voor de kracht van make-up.

Lees verder in VARAgids 2 vanaf pagina 26.

Meer over:

#artikelen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief