Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Isi & Ossi: lichte romantische komedie

  •  
15-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
601 keer bekeken
  •  
Isi & Ossi
Voor de hopeloze romanticus biedt de film een bevredigend liefdesverhaal.
Isabelle ofwel Isi is een telg van de puissant rijke familie Voigt uit Heidelberg in Duitsland. Isi weet niets van de ontberingen in het leven. Anderzijds groeit Ossi op in de arbeidersstad Mannheim, in de armlastige familie Markowski die de eindjes net aan elkaar knoopt. Het is een klassieke troop in de romantische komedie: twee mensen uit tegenovergestelde werelden ontmoeten elkaar, de vonken vliegen over, en de liefde bloeit op.
Tot grote ontsteltenis van haar moeder is Isi (Lisa Vicari, Dark ) niet bovengemiddeld intelligent – haar lerares sneert dat ze het IQ heeft van een gummy beer. Gelukkig is er altijd een oplossing: huur een advocaat in om haar cijfers vast te stellen die de toegang tot de universiteit kunnen garanderen. Intussen heeft Isi zelf grote dromen om de culinaire wereld te veroveren als chef-kok, maar haar beschermende vader is het niet eens met haar toekomstvisie. Ossi (Dennis Mojen) heeft daarentegen dromen om een professionele bokser te worden, maar wegens de financiële situatie van zijn moeder dient hij haar vaak uit de brand te helpen, waardoor een sponsor uitvalt, en nu heeft hij geen geld om zijn dromen waar te maken.
Isi & Ossi
Het kan ook niet anders: Isi en Ossi sluiten een deal. Zij zal het geld ophoesten dat hij nodig heeft om zijn bokscarrière te beginnen en hij dient haar te helpen om haar ouders over te halen om haar los te laten zodat ze kan studeren aan een culinaire school in New York. En de vonk slaat over – na het overkomen van enkele hindernissen, natuurlijk.
Isi & Ossi
Regisseur en scenarist Olivier Kienle belooft niets anders dan om een solide romantische komedie af te leveren. Hoewel het alle hokjes in het genre aftikt, heeft het jeugdige Duitse liefdesverhaal geen blijvende aantrekkingskracht. Enkele secundaire personages – vooral de grofgebekte opa van Ossi, een ex-gedetineerde met rap-ambities - halen de sleur uit het clichéverhaal. Een pluspunt? De makers creëren geen personages die nader tot elkaar komen wegens ‘het lot’. Het zijn de persoonlijke keuzes van Isi en Ossi, en het onderlinge begrip, die de romantische relatie verdiepen. Gewoon menselijke interacties dus, met heugelijke consequenties. Vicari en Mojen hebben een natuurlijke chemie en vertolken hun stereotiepe rollen met verve.
Isi & Ossi
De uiteindelijke boodschap in Isi & Ossi? Trouw zijn aan jezelf. De film is het meest geschikt voor de liefhebber die het niets uitmaakt dat het dunne plot verzinkt in een liefdevolle zee van middelmatigheid.
Isi & Ossi, vanaf 14 februari 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief