Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Idris Elba tekent voor The Hunchback of Notre Dame

  •  
23-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Idris Elba
De acteur uit Luther en The Wire bewerkt het klassieke verhaal van Victor Hugo tot een eigentijdse Netflix-film.
Het originele boek The Hunchback of Notre Dame verscheen in 1831. Het verhaal gaat over de gebochelde klokkenluider Quasimodo, die verliefd wordt op de mooie zigeunerin Esmeralda. Elba zal de rol van Quasimodo op zich nemen en de film ook nog eens zelf regisseren en produceren. De acteur gaat ook de muziek - dat een belangrijke rol moet gaan spelen - zelf verzorgen. Het scenario laat hij echter schrijven door Michael Mitnick (Vinyl). Elba is geen onbekende van Netflix: hij was er eerder te zien in de film Beasts of No Nation en ook zijn BBC-serie Luther is bij ons in Nederland te vinden op Netflix. Netflix werkt nu tevens met Elba aan de komische serie Turn up Charlie, waarin de acteur - die ook in het echte leven graag plaatjes mag draaien - een DJ speelt.
Het is nog niet bekend wanneer de film op Netflix zal verschijnen. Een van meest bekende versies van The Hunchback of Notre Dame is de animatiefilm van Disney.
Foto credit: Jeff Spicer / Getty Images.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief