Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Hustle: onpretentieuze liefdesbrief aan basketbal

  •  
08-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
Hustle
Adam Sandler schittert als een basketbalscout die een Spaanse rouwdouwer klaarstoomt voor de NBA.
Foto credits: Scott Yamano
Stanley Sugarman ( Adam Sandler ) is een van de beste scouts uit de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Hij is al jaren in dienst bij de Philadelphia 76ers en een protegé van de eigenaar van het basketbalteam, Rex Merrick (Robert Duvall). Sugarman wil al enige tijd stoppen met scouten en juist coachen, zodat hij ook vaker thuis is voor zijn gezin. Die kans geeft Merrick hem. Maar als Duvalls personage onverwachts overlijdt, dan neemt zijn zoon de zaken over. En Vince Merrick (Ben Foster) blijkt een harteloze gluiperd die Sugarman uit de kleedkamer haalt en weer op het vliegtuig zet om te gaan scouten.
Op een klus in Spanje stuit Sugarman vervolgens op een ruwe diamant: de boomlange 22-jarige Bo Cruz (Juancho Hernangómez is tevens basketballer voor Utah Jazz). De scout stelt voor om Cruz te laten tekenen voor de 76ers, maar Merrick blijkt niet geïnteresseerd. Tot groot verdriet van Sugarman, die in Cruz – een bouwvakker die af en toe bijklust tijdens straatpotjes basketbal – een nieuwe NBA-legende ziet. Tegen Merricks advies in haalt Sugarman zijn beschermeling naar de Verenigde Staten. In de stad waar Rocky ooit triomfeerde begint Sugarman Cruz fanatiek te trainen. Het laat zich wel raden welke wending de film vervolgens neemt.
Hustle
Hustle is een onpretentieuze liefdesbrief van Adam Sandler en producer (en NBA-icoon) LeBron James aan basketbal en de NBA. Een film die – niet net zoals vrijwel alle films van Sandler – draait om de Amerikaanse Droom. Wie hard traint komt er wel, zoiets. Belangrijker is dat de Amerikaanse komiek in de film weer eens de kans krijgt om een tamelijk serieus personage te spelen. Dat doet Sandler zeer overtuigend en dat smaakt naar meer. Hoewel de flauwe humor die Sandlers films typeren gelukkig niet geheel ontbreekt: lachen en zelfspot hoort ook onmiskenbaar bij de NBA – dat is ook te zien in de trits aan cameo’s van NBA-spelers, die net als Sandler duidelijk veel plezier hadden tijdens het filmen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Hustle
Basketbal behoort in die zin, of je het nu beoefent als amateur of speelt op topniveau, een feest te zijn. Precies dat wordt in Hustle vol overgave verbeeld.
Hustle, vanaf 8 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief