Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Hotel Transylvania: Transformania: fletse achtbaanrit

  •  
15-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
Hotel Transylvania: Transformania
De boodschap ligt er dik bovenop – iets met familierelaties – in bij vlagen geestig slotstuk.
In het vierde en laatste deel van de Hotel Transylvania -reeks, getiteld Transformania , wil graaf Dracula (Charly Luske) het stokje overdragen aan zijn dochter Mavis (Liza Sips) en haar partner Johnny (Ferry Doedens). Hoewel de vampier twijfelt over z’n schoonzoon: hoe zit het met zijn impulsiviteit? Gaat hij zijn etablissement niet onnodig verbouwen? Op de valreep besluit Dracula dan ook tijdens het 125-jarig jubileum van zijn hotel om zijn pensioen uit te stellen. Maar dan weet Mavis al van zijn ideeën. Als door een ongelukkige samenkomst van omstandigheden de monsters mensen worden en Johnny een geelgroen monster, dan is het einde zoek.
Hoewel de boodschap er natuurlijk dik bovenop ligt: als nederig mens zal Dracula – die op een gegeven moment tijdens een reis naar Latijns-Amerika door het leven gaat als een doorsnee toerist, inclusief wandelschoenen – gaandeweg begrijpen waarom Johnny wel zijn geschikte opvolger is. De twee zullen elkaar dus eindelijk vinden, na een lange en ook ietwat fletse achtbaanrit. Zoals gezegd speelt een deel van de film zich af in Latijns-Amerika, waar het gezelschap op zoek moet naar kristallen zodat de rollen weer omgedraaid kunnen worden. Sowieso vindt Dracula het leven als mens – inclusief de zweetbillen en blaren – onverteerbaar.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Hotel Transylvania: Transformania
Johnny geniet echter van z’n nieuwe krachten. Zo gebruikt hij in de jungle zijn klauwen als machetes, en ontdekt hij met veel vreugde dat hij kan vliegen. Zulke ontdekkingen leveren bij vlagen geestige scènes op. Hoewel je Transformania nauwelijks kan beschouwen als een volwaardige speelfilm. De plot is flinterdun, en  te veel grappen ogen rechtstreeks afkomstig uit Tom & Jerry (denk aan geouwehoer in ravijnen en gerotzooi met parachutes). Maar de vraag is überhaupt of hier meer in had gezeten. Omdat Hotel Transylvania vanaf deel twee al evident wordt gemaakt voor de jeugdige fans – hoewel er voor de ouders dan weer nineties dance is. 
Hotel Transylvania: Transformania, vanaf 14 januari 2022 bij Amazon Prime Video
Hotel Transylvania: Transformania, vanaf 14 januari 2022 op Amazon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief