Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

De 10 beste rollen van Charlie Hunnam

  •  
13-09-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
825 keer bekeken
  •  
Charlie Hunnam
Elke week schrijft onze recensent Omar Larabi een top tien met televisieseries en films die beschikbaar zijn in het Nederlandse VOD-aanbod. Vandaag: Charlie Hunnam.
Charlie Hunnam was de laatste vijftien jaar te zien op televisie, in het theater en in de cinema. Soms in succesvolle series; soms in matige films. Deze veelzijdige Brit, geboren in Newcastle, brak definitief door met zijn rol als Jax Teller in Sons of Anarchy. Sinds gisteren is hij te zien in de adaptie van boekklassieker Papillon – ook al eens verfilmd in 1973, met Dustin Hoffman en Steve McQueen. Over twee mannen, gespeeld door Hunnam en Rami Malek uit Mr. Robot, die het eiland waarop ze opgesloten zitten willen ontvluchten.
Hieronder de tien beste rollen uit Hunnams acteercarrière.
(10) Gavin Nichols in The Ledge (2011, Videoland/Pathé Thuis)
Charlie Hunnam speelt in een trits aan films en televisieseries die van het film- en televisiejournaille het predicaat ‘matig tot slecht’ kregen. The Ledge is hiervan wellicht het sprekendste voorbeeld: Hunnam speelt een wanhopige man die zelfmoord wil plegen, anders zal iemand anders in zijn plaats sterven. Dit mysterie leidt echter niet tot een verheffende film, hoewel The Ledge naar verluidt door een select gezelschap van filmliefhebbers wordt bewonderd.
6652.w1503.0.8e728bd
(9) Jay in Deadfall (2012, Pathé Thuis)
Oud-bokser Jay komt vrij uit de gevangenis, begaat vrijwel direct een onvergeeflijke daad, en slaat – net als de twee andere hoofdpersonages uit de film, gespeeld door Eric Bana en Olivia Wilde – op de vlucht. Het resultaat is een middelmatige thriller, waarin Hunnams personage wordt gedreven door familieproblemen uit het verleden.
6648.w1503.0.54e5327
(8) Koning Arthur in King Arthur: Legend of the Sword (2017, Itunes/GooglePlay/Pathé Thuis)
Op papier zag het er enigszins boeiend uit: een samenwerking tussen Charlie Hunnam (die al een groot ster was dankzij Sons of Anarchy) en Guy Ritchie (die met zijn Sherlock Holmes-films furore maakte). De legende van koning Arthur is echter kleurloos en tenenkrommend, hoewel Hunnam het plechtstatig achteren dat hij leerde in het theater hier af en toe met verve doet.
6644.w1499.0.6181fc6
(7) Bosie in Cold Mountain (2003, Itunes)
Mijn hemel, Hunnam in een western. Zijn rol hier, als de discipel en luitenant van gezagvoerder Teague (Ray Winstone) is klein maar fijn. Na met hem te hebben kennisgemaakt, sterft hij een snelle dood. Het zijn dan ook vooral Nicole Kidman en Renée Zellweger die het grootste deel van de film in beeld zijn.
6645.w900.0.ce84fb9
(6) Pete Dunham in Green Street Hooligans (2005, Ziggo)
Lexi Alexander, oud-vechtsporter en activist extraordinaire, regisseerde deze absurde film over voetbalhooligans. Hunnam speelt de agressieve aanvoerder van de Green Street Hooligans, die door het hele land rellen en razen. Met Matt Buckner (Elijah Wood) als zijn protegé.
6649.w1600.0.1a18265
(5) Dokter Alan McMichael in Crimson Peak (2015, Videoland/GooglePlay/Pathé Thuis)
Guillermo del Toro is één van de grote genreregisseurs van deze tijd. In deze wonderschone Victoriaanse horrorfilm regisseert de geboren Mexicaan Charlie Hunnam. Hunnam speelt een arts en onderzoeker die een complot ontrafelt dat hem leidt naar een mysterieus spookhuis op het Amerikaanse platteland.
6647.w1777.0.4081e66
(4) Patric in Children of Men (2006, Itunes)
In 2027 is er een ontzaglijk probleem: de mens is onvruchtbaar geworden. Dat is het uitgangspunt in deze futuristische thriller waarin Hunnam wordt geregisseerd door meesterfilmmaker Alfonso Cuarón (zijn nieuwe film Roma is binnenkort te zien op Netflix). Hunnams rol is klein doch enigszins geestig: hij speelt een zwerver-achtig type met lange dreadlocks.
6654.w1019.0.9963809
(3) Percy Fawcett in The Lost City of Z (2016, Itunes/GooglePlay/Pathé Thuis)
De moedige ontdekkingsreiziger Percy Fawcett, die op zoek gaat naar El Dorado in het Amazonegebied, in de jaren twintig van de vorige eeuw, is Hunnam op het lijf geschreven. In deze spectaculaire, zwaar ondergewaardeerde avonturenfilm, speelt hij tegenover de misschien nog wel talentvollere Robert Pattinson.
6148.w1500.0.fb6aebb
(2) Raleigh Beckett in Pacific Rim (2013, GooglePlay/Itunes/Ziggo/Pathé Thuis)
Pacific Rim is Transformers voor volwassenen. In deze scifi-actiefilm speelt Hunnam één van de twee piloten van een Jaeger, een levensgrote robot, in de strijd tegen Kaiju (merkwaardige zeemonsters uit een andere dimensie). Dit is eveneens een succesvolle samenwerking tussen Hunnam en regisseur Guillermo del Toro.
6651.w1500.0.c5ae796
(1) Jackson 'Jax' Teller in Sons of Anarchy (2008-2014, Netflix)
Jax Teller ontpopt zich na flink zwoegen en moorden, en na een hoop afleveringen, tot de president van de Zonen van de Anarchie. Het is interessant wat Hunnam met zijn rol heeft gedaan: hij is een sneaker dragende rebel met het uiterlijk van een rockster als Kurt Cobain. Qua bravoure weerspiegelt hij de revolverhelden van weleer. Eigenlijk is Sons of Anarchy dan ook een moderne western.
6653.w1500.0.06bd988
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief