Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Hell or High Water-trio maakt Outlaw King voor Netflix

  •  
25-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
high water
David Mackenzie zal de film Outlaw King regisseren voor Netflix. Hij herenigt daarvoor met Chris Pine en Ben Foster.
Het drietal werkte eerder aan het voor vier Oscars genomineerde misdaaddrama Hell or High Water. In hun nieuwe film zal Pine gestalte geven aan Robert the Bruce, de Schotse koning die zijn land bevrijdde van de Britse overheersers. Het personage was eerder te zien in de film Braveheart, waarin hij in eerste instantie William Wallace (Mel Gibson) verraadde, om later zijn gemaakte fout alsnog in te zien. Outlaw King vertelt het verhaal nu helemaal vanuit zijn perspectief, hoewel William Wallace wel in de film op zal duiken. Foster mag in Outlaw King gestalte geven aan James Douglas, een ridder die uitgroeit tot adviseur van de koning. Tot slot zal ook de romance van Robert the Bruce met de nog niet gecaste Elizabeth de Burgh een belangrijke rol spelen in Outlaw King.
Outlaw King is een passieproject voor de in Schotland geboren David Mackenzie, hoewel hij dus Amerikaanse acteurs in de hoofdrollen heeft gecast. De opnamen starten deze zomer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief