Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Hard Feelings: een erectie aan het woord

  •  
24-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
452 keer bekeken
  •  
HardFeelings

© Netflix

De penis en vagina van twee Duitse tieners beginnen ineens te lullen in bij vlagen geestige maar flauwe komediefilm. 

Sinds zijn klasgenoten hebben ontdekt dat Charly (Tobias Schäfer) niet erg groot geschapen is, wordt hij ‘kleine penis’ genoemd door zijn klasgenoten. Het feit dat iedereen hier van weet helpt de puber niet erg bij zijn streven om met zijn vrouwelijke leeftijdsgenoten te daten. Hoewel hij wel een (platonische) vriendin heeft: Paula (Cosima Henman). Als ze op een avond hun sores bespreken bij een zwembad dan volgt er ineens een blikseminslag. De volgende dag zijn de kaarten voor de twee jongelingen in positieve zin opnieuw geschud. Zo wordt Charly wakker met een grote erectie die ook nog eens tegen hem begint te praten.

‘Normaliter lul je de hele tijd tegen me, en nu kan ik eindelijk terug lullen.’ Ineens heeft Charly het mannelijk lid dat hij altijd heeft gewenst. Een overduidelijk zinnebeeld voor die grote transitie in de puberteit waarin kinderen van de ene op de andere dag jongvolwassenen worden met wellustige gevoelens. Grappig is deze ontwikkeling in het begin echter wel, zoals wanneer Charly met z’n koor voor de hele school optreedt en bij zijn solo begint te staren naar een knappe scholier, een erectie krijgt en ineens lager begint te zingen – kennelijk krijgt hij ook pijlsnel de baard in de keel. Ondertussen probeert Paula, of haar vagina, Charly in bed te krijgen.

Dat lukt niet: Charly beschouwt Paula toch als een vriendin en heeft zijn zinnen gezet op een Franse uitwisselingsstudent. De rest van de film laat zich wel raden. Hard Feelings (de Duitse titel is nog kolderieker: Hammerharte Jungs; hamerharde jongeren) heeft ondanks de bij vlagen geslaagde puberale humor niet erg veel te bieden. Behalve dan dat jongeren af moeten van de schaamte rondom hun geslachtsdelen, zoals Charly en Paula op een gegeven moment propageren. Maar dat is dan weer niet echt een grappige aangelegenheid.

Hard Feelings, vanaf woensdag 24 mei 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief